Evo koliko su Srbi siromašni: Bugarima nismo ni do kolena, o Norveškoj i Nemačkoj da ne pričamo! (FOTO)

ako hoćete da se preselite...

Evo koliko su Srbi siromašni: Bugarima nismo ni do kolena, o Norveškoj i Nemačkoj da ne pričamo! (FOTO)

Prosečna plata u Srbiji iznosila je u februaru 44.450 dinara što je manje od 400 evra. A šta mislite koliko su u drugim zemljama, npr. Norveškoj, Moldaviji?
Objavljeno: 18:39h
Ako razmišljate o preseljenju u drugu državu, bilo zbog posla, studiranja, penzije, ili samo zato jer vam se ta zemlja sviđa stalni izvor novca koji primate u rodnoj državi.
Lažu kad kažu da živimo bolje: Srbija treća najsiromašnija država u Evropi! (FOTO) sve što treba da znate jeste koliko je zemlja u koju idete skupa (ili jeftina) za život u poređenju sa vašom državom.
Kako biste razumeli vrednosti, zamislite da trenutno živite u Nemačkoj Ako se preselite u Norvešku S druge strane, ako se preselite u Moldaviju (indeks 37), za iste stvari ćete potrošiti samo 740 evra mesečno.
Printscreen/Jakubmarian.com
Ako se preselite pak u drugu državu u nameri da se tamo zaposlite, gornji primer više ne vredi Ali problem su drugi troškovi na koje trošite svu istu platu. ako svakog meseca trošite u Nemačkoj 2.000 evra, i preselite se u Bugarsku, trošićete samo 1.000 evra kako biste kupovali stvari na koje ste navikli u Nemačkoj. 10 razlika između bogatih i siromašnih iz iskustva jednog milionera! Iskoristite to znanje (FOTO)
Na njegovoj mapi Srbija je označena indeksom 45, što pokazuje da je prosečan Srbin u još lošijoj situaciji nego prosečni Bugarin i da ima još manje mogućnosti da sebi priušti "nemački standard". Prosečna plata u Srbiji iznosila je u februaru 44.450 dinara što je manje od 400 evra. Odnos indeksa dve zemlje pokazuje koliko puta više (ili manje) robe ili usluga prosečni Nemac može da kupi skoro dva puta više automobila
, Međutim, u odnosu na Poljsku, Srbija ima manju kupovnu moć. Blic.rs

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.