Od januara veće plate u javnom sektoru: EVO KOGA ČEKA NAJVEĆI RAST!
Foto: Stefan Jokić

konačno!

Od januara veće plate u javnom sektoru: EVO KOGA ČEKA NAJVEĆI RAST!

List navodi da je još rano da se iznosi konačna računica, ali da je najrealnije da će plate vojske, policije, lekara i prosvetnih radnika imati najveći rast, od šest ili sedam odsto

Objavljeno:

Povišicu od oko tri odsto mogu očekivati zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, u ustanovama kulture i pravosudju.

Prema rečima sagovornika Blica, sadašnje kalkulacije porasta plata u javnom sektoru za sledeću godinu su "probne", iako je povećanje u proseku od pet odsto najizvesniji scenario, čiju će konačni verziju ispitati MMF, čija tehnička misija dolazi sutra u Beograd.

B92 je nestala, a OVO JE SUDBINA KESIĆEVIH 24 MINUTA !

"Tačan iznos plata i penzija i njihovo povećanje u 2018. biće poznati kada MMF dođe u poslednju reviziju aranžmana sa Srbijom, a to je 26. oktobra. Sada slede tehnički razgovori sa MMF-om u kojima se pretresa stanje u budžetu i prave planovi za sledeću godinu", naveo je izvor Blica i dodao da će se tek u oktobru raditi na konačnoj verziji budžeta za 2018. godinu.

Ministar finansija Dušan Vujović najavio je prošle nedelje da će plate i penzije biti povećane i da se trenutno računa koliko će to povećanje iznositi.

Da je izvesno povećanje plata i penzija nedavno je ocenio i šef kancelarije MMF-a u Beogradu Sebastijan Sosa, ali nije mogao da prognozira za koliko procenata.

Prema njegovim rečima, eventulno povećanje plata u javom sektoru i penzija tek će biti razmatrano u okviru predstojećih razgovora o budžetu za 2018. godinu izmedju tehničke misije MMMF-a i srpskih zvaničnika.

Ukoliko plate u javnom sektoru i penzije u 2018. godini bude uvećane za pet odsto to bi za državnu kasu bio godišnji trošak od oko 40 milijardi dinara.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.