DRŽAVA ODOBRILA: Ovoj profesiji plate čak 20% veće
Foto: Stefan Jokić

peticija

DRŽAVA ODOBRILA: Ovoj profesiji plate čak 20% veće

Prihvaćen je zahtev inspektora za povećanje plata koji su izneli i obrazložili tokom učešća u javnim raspravama u Kragujevcu i Beogradu o nacrtu Zakona o zaposlenim u javnim službama

Objavljeno:

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave prihvatilo je zahtev Mreže inspektora Srbije za povećanje plata inspektorima za 20 odsto.

To je izjavio komunalni inspektor Čačka Dragoman Paunović, koji je za medije kazao da su danas dobili obavešenje da je prihvaćen zahtev inspektora za povećanje plata koji su izneli i obrazložili tokom učešća u javnim raspravama u Kragujevcu i Beogradu o nacrtu Zakona o zaposlenim u javnim službama. Paunović je podsetio da je 800 inspektora u Srbiji potpisalo peticiju kojom su od nadležnog ministarstva zahtevali povećanje plata. "Tražili smo da se u Zakonu o sistemu plata prizna pravo na korektivni koeficijent, odnosno pravo na uvećanu platu u iznosu od 20 odsto, zbog specifičnosti posla - rada na terenu i različitih rizika kojima su izloženi inspektori na radnom mestu", rekao je Paunović i dodao da je rasprava sa Ministarstvom državne uprave protekla korektno i konstruktivno.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.