BAŠ NAM DOBRO IDE! Plaćamo kaznu Grcima od 40 MILIONA EVRA, a premijerka kaže: NEĆE SE ODRAZITI NA BUDŽET!
Foto: Dado Đilas

vesela ana

BAŠ NAM DOBRO IDE! Plaćamo kaznu Grcima od 40 MILIONA EVRA, a premijerka kaže: NEĆE SE ODRAZITI NA BUDŽET!

"U ovom trenutku to je pod kontrolom, ali moramo da držimo pod većom kontrolom i da ranije reagujemo na te stvari", navela je ona

Objavljeno: 13:41h

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se presuda kojom Srbija treba da plati 40 miliona dolara grčkoj kompaniji Mitilineos, zbog neobjavljenih poslova RTB Bora, neće drastično odraziti na budžet.

"Nije dobra vest, ali se neće drastično odraziti na budžet. Sva sreća, stvarno imamo suficit daleko više nego što je planirano. U principu ćemo možda morati da izbacimo jedan ili dva projekta koji smo planirali do kraja godine iz finansiranja, što nije problem", kazala je ona na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Brnabić je rekla da će danas na Vladi Srbije biti pokrenuta inicijativa da se napravi međuresorno telo od više ministarstava koje će pratiti sve eventualne nove arbitraže, kako bi kao Vlada brže i efikasnije delovali na njih.

"U ovom trenutku to je pod kontrolom, ali moramo da držimo pod većom kontrolom i da ranije reagujemo na te stvari", navela je ona.

Međunarodni arbitražni sud presudio je u višegodišnjem sporu grčke kompanije Mitilineos protiv Srbije zbog RTB Bora u korist grčke kompanije koja je od Srbije tražila kompenzaciju.

Kako je ranije saopštila grčka kompanija, sud je odlučio da Srbija treba da isplati Mitilineosu kompenzaciju od 40 miliona dolara.

Mitilineos je 2005. godine podneo tužbu protiv Srbije zahtevajući isplatu dugovanja od RTB-a i tada je saopšteno da je RTB ostao dužan Mitilineosu 16 miliona dolara i 4.000 tona bakra.

Kako tvrdi Mitilineos, RTB Bor je 2004. počeo da ne izvršava obaveze prema toj kompaniji, da ne otplaćuje novac i ne isporučuje metal uprkos avansnom plaćanjima, kao i da ne isporučuje rudu bakra za preradu koja je pripadala grčkoj firmi.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.