SRBIJI 21. NOVEMBRA PRETI FINANSIJSKA BOMBA! Da li se zbog ovog ŠUŠKA DA VUJOVIĆ DAJE OSTAVKU?
Foto: Fonet, Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

biće žestoko!

SRBIJI 21. NOVEMBRA PRETI FINANSIJSKA BOMBA! Da li se zbog ovog ŠUŠKA DA VUJOVIĆ DAJE OSTAVKU?

Da li razlog leži u činjenici koji je Zoran Čičak iz PSG pre nekoliko meseci objavio u jednom svom tekstu?

Objavljeno: 15:46h

Dušan Vujović, jedan od najboljih članova u prošlom i aktuelnom sazivu Vlade, uskoro će podneti ostavku zbog ogromnih pritisaka koji su vršeni na njega, pisao je list Kurir.

Isti list piše da će Ana Brnabić u ogromnom problemu da nađe njegovu zamenu, kao i da bi već početkom septembra Vujović mogao da oslobodi fotelju.

foto: Fonet

Međutim, postavlja se pitanje šta je razlog ovakve odluke ministra? Da li razlog leži u činjenici koji je Zoran Čičak, jedan od osnivača JUL, pre nekoliko meseci objavio u jednom svom tekstu.

"21. novembra ove godine dospeva na naplatu jedna od prethodnih emisija evroobveznica, ona iz novembra 2012. godine. Tog dana će ministar morati da nađe 750 miliona američkih dolara, u gotovini, i taj iznos isplati vlasnicima obveznica" - podsetio je on.

foto: Zorana Jevtić

- Nikakav Pink, nikakve konferencije za štampu, nikakva slikanja sa Johanesom Hanom i poljupci sa Putinom, tu ne mogu da pomognu. Potrebno je naći keš. Cash is the king - dodao je on.

No, ne slažu se svi da bi ovo mogao biti razlog moguće ostavke.

- S obzirom da dobro znam ministara Vujovića, a smatram da je čovek od integriteta, ako bi došao u situaciju da podnese ostavku, mislim da bi onda bilo u pitanju nešto mnogo krupnije. Ideja da se poveća bruto proizvod ostavila bi manje novca za investitore. Tako da je sigurno u pitanju nešto drugo - kaže Milan Kovačević, ekonomista.

Njegov kolega Branko Dragaš mnogo je radikalniji.

foto: Printscreen / Youtube / BALKAN INFO - Zvanični kanal

- Nije tačan podatak da je dug koji stiže na naplatu toliki, dug je mnogo veći i to se krije. U pitanju je cifra od 770 milijardi! Srbiju sa tim zaduživanjem stiže slom finansija. A to da li će on dati ostavku je potpuno nebitno.Više nije važno šta se dešava na palubi dok Titanik uveliko tone! A taj Titanik je Srbija. Miševi sa palube će se ukoro razbežati. Mora se pokrenuti priča o tome kolika je zaista visina našeg duga, o pravom BDP-u i budžetskom deficitu. Naš dug je 15 puta veći nego što se prikazuje u javnosti, i to je prava istina. Oni će morati da odgovaraju, zato će polako da odlaze, jedan za drugim - kaže Dragaš.

- Ja sam za to da se proglasi bankrot, da se dovedu stručnjaci što pre jer Srbiji preti potpuni slom i sve će se to dešavati u narednih godinu dana - neće biti ni plata, ni penzija - dodaje on.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.