GDE SU 2.200 RADNIKA KOJE POMINJE VUČIĆ? Snimci nakon otvaranja pokazuju PRAZNU FABRIKU LEONI U NIŠU! (VIDEO)
Foto: Fonet, Youtube printscreen

KO KOGA LAŽE?

GDE SU 2.200 RADNIKA KOJE POMINJE VUČIĆ? Snimci nakon otvaranja pokazuju PRAZNU FABRIKU LEONI U NIŠU! (VIDEO)

Na Tviteru se pojavila fotografija fabrike Leoni, na kojoj se može videti da su radovi i dalje u toku

Objavljeno: 15:13h

Pre pet dana u Nišu je svečano pušten u rad pogon fabrike Leoni, a otvaranju je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nemačka kompanija zapošljava 5.700 ljudi u Prokuplju i Boljevcu, a zaposliće još 2.200 radnika u Nišu - barem je tako najavljeno. Pritiskom na dugme Aleksandar Vučić je pustio u rad prvu fazu proizvodnje u novoj fabrici.

Međutim, društvenim mrežama kruži informacija da fabrika još uvek nije počela sa radom, iako je početak njenog poslovanja obeležen svečanim otvaranjem, na kome je prisustvovao i sam predsednik.

Na Tviteru se pojavila fotografija fabrike Leoni, na kojoj se može videti da su radovi i dalje u toku.

Predsednik Gradskog odbora DS Niš, Miodrag Stanković, oglasio se na svom Tviteru i takođe prokomentarisao pomenuto otvaranje pogona fabrike u Nišu:

"Inače fabrika Leoni u Nišu ne radi tj. radila je 1 sat zbog slikanja AV! Danas su se vratili građevinci jer fabrika nije ni do pola zavrsena!"

Pozvali smo predstavništvo fabrike Leoni kako bi saznali da li je počela sa radom, međutim niko nam nije odgovarao na pozive.

U međuvremenu je osvanuo i snimak na kome predstavnici DS u NIšu tvrde isto.

- U subotu 29. jula Niš je bio pod opsadnim stanjem. Jedno od mesta koje je Vučić posetio je i fabrika Leoni, koju je predsednik otvorio. Rekao je da ovde radi 2.200 radnika. Kao što možete da vidite ovde daleko smo od 2.200 radnika koji ovde rade - kaže Čedomir Vasić iz DS.

Vasić kaže da je Vučić pokazao kabal, koji je navodno napravljen u Nišu, a za koji tvrdi da je iz drugih fabrika Leonija koje postoje na jugu Srbije.

- Čemu žurba i hvaliti se nečim što tek treba da bude - zapitao se demokrata u snimku koji niški Leoni predstavlja kao gradilište.

I list Danas, pozivajući se na nezvanična saznanja, piše u današnjem izdanju da nakon što su u subotu visoki zvaničnici napustili fabriku, u njoj su ostali samo radnici obezbeđenja.

Na fabričkoj lokaciji su, kako tvrde meštani, samo građevinski radnici.

Ipak, Leoni je, kako prenosi ovaj list, izdao saopštenje da su "zaposleni koji su bili na poslovima u proizvodnom procesu za vreme predsednikove posete i juče bili tu", ali i da se radi, na dnevnom nivou, o broju između 10 i 50 radnika.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.