Terminal u Dobanovcima: Globalni logistički gigant COSCO i Nelt počeli saradnju
Foto: Facebook / Cosco shiping

Novi robni tokovi

Terminal u Dobanovcima: Globalni logistički gigant COSCO i Nelt počeli saradnju

Preko terminala u Dobanovcima očekuje se transport više od 7.000 kontenjera godišnje do grčke luke Pirej

Objavljeno:

Najveća kineska pomorska logistička kompanija COSCO (China Ocean Shipping Group) krenula je sa obavljanjem transporta preko intermodalnog terminala kompanije Nelt u mestu Dobanovci, a očekuje se da će godišnji transport dostizati više od 7.000 kontejnera.

Pristizanjem teretnog voza iz luke Pirej u Grčkoj na intermodalni železnički terminal kompanije Nelt u Dobanovcima, zvanično je počela saradnja između COSCO-a i Nelta.

Iz Nelta je saopšteno da, COSCO, jedan od globalnih lidera u oblasti logistike, prepoznao je Neltov intermodalni terminal u Beogradu, kao logističko čvorište Balkana zahvaljujući odličnoj lokaciji, tehničkim i tehnološkim prednostima.

PLATE VEĆE ZA 10 ODSTO? Vučić dao smelo obećanje javnom sektoru!

Erih Košuta saopštio je ume kompanije Dragon Maritime (agent COSCO-a za Srbiju i Zapadni Balkan):

"Uočili smo potrebu tržišta Srbije i neposrednog okruženja u regionu za dodatnim rešenjima transporta robe sa Dalekog istoka. Korisnicima je potreban redovan i pouzdan servis. Očekujemo transport više od 7.000 kontejnera na godišnjem nivou. Skraćenje tranzitnog vremena u odnosu na severne luke Jadrana predstavlja benefit korisnicima, ali i oslanjanje na intermodalni terminal Nelta sa kojim povezujemo luku Pirej, jer pruža široku logističku podršku potrebnu za uspostavljanje ovog toka".

ADRIA MEDIA GROUP UGOSTILA ČLANOVE NEMAČKO-SRPSKE PRIVREDNE KOMORE! (FOTO)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.