U Pirotu je sladoled 16 puta jeftiniji nego u Beogradu - I TO JE SAMO VRH LEDENOG BREGA!
Foto: Nebojša Mandić

puno košta

U Pirotu je sladoled 16 puta jeftiniji nego u Beogradu - I TO JE SAMO VRH LEDENOG BREGA!

Pored kugle sladoleda, koja je u Pirotu jeftinija 16 puta nego u recimo luksuznim objektima u centru Beograda, jeftinije su i mnoge druge potrepštine
Objavljeno: 22:51h

Da pojedete dve kugle sladoleda, popijete espreso, i provozate se taksijem do grada, i usput prezalogajite, u Pirotu bi vam trebalo oko 400 dinara? Zamislite sad sve ovo u Beogradu? Smete li?

Na kraju ćemo vam otkriti cifru.

Kugla sladoleda u Pirotu 10 dinara, u Beogradu 160. Jeste li čuli za ovaj "fenomen"? Koliko je život u Beogradu skuplji u odnosu na ostali deo Srbije, naročito onaj južniji?

Ruku na srce, južnjaci primaju mnogo manje plate, pa je život u tim gradovima, odnosno životni standard prilagođen tanjim novčanicima. Ipak neke razlike u cenama se ipak čine drastičnim, ako uzmemo u obzir da i ljudi u Beogradu nekad žive na minimalcu.

ŽIVELA SAM NA SRPSKOM MINIMALCU! Ovo je bio moj lični HOROR! (FOTO)

Šta je to sve u manjim gradovima drastično jeftinije nego u glavnom?

Sladoled 16x jeftiniji

Pored kugle sladoleda, koja je u Pirotu jeftinija 16 puta nego u recimo luksuznim objektima u centru Beograda, jeftinije su i mnoge druge potrepštine.

foto: Beta

Brza hrana 2x jeftinija

Recimo, ono što svi ponekad volimo da pojedemo "s nogu". Dok je u manjim gradovima hamburger moguće naći i za 100 do 120 dinara, u Beogradu ćete najmanju pljeskavicu platiti 200 dinara, mada sve češće i 250.

One pojačane, "gurmanske", idu i do 300, 350. Jeftinija brza hrana je i u bližem Novom Sadu, gde ćete recimo naći "pristojnu pljesku" i za 150 dinara. Tako da Beograđani, kad god napuste svoje "gnezdo", naiđu na šok cene.

Inače na jugu Srbije burek staje 70 dinara, a u Beogradu, najjeftinija varijanta barem 50 dinara više.

foto: Stefan Jokić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.