BRANKO NAPRAVIO VIKENDICU ZA 10 DANA: Nije mu trebao NI MAJSTOR, nema propisa, a evo kako izgleda UNUTRA! (FOTO)
Vikendica, Foto: PrintScreen/Youtube/ PRVA

najjeftinije kuće

BRANKO NAPRAVIO VIKENDICU ZA 10 DANA: Nije mu trebao NI MAJSTOR, nema propisa, a evo kako izgleda UNUTRA! (FOTO)

Prednost ovakve vikendice jeste što vlasnika ne boli glava ni od propisa ni od majstora, sve dobije na gotovo, a ako mu se lokacija više ne sviđa, može da je premesti

Objavljeno:

Ne treba majstor za temelje, zidanje, elektriku, sve je to već upakovano..., kaže Branko, ponosni vlasnik vikendice u prelepoj prirodi, nadomak šumarka, na koju je čekao, verovali ili ne, ne više od tri nedelje!

Za skromnijeg vikendaša građevinska dozvola ne treba, kao ni majstori jer isporučilac brine o svemu, a spuštanje na odabrani plac ne traje više od par minuta.

Prednost ovakve vikendice jeste što vlasnika ne boli glava ni od propisa ni od majstora, sve dobije na gotovo, a ako mu se lokacija više ne sviđa i proda postojeći plac, svoju vikendicu lepo može da "uprti" i premesti je na skroz novo mesto.

Vikendica
Vikendicafoto: PrintScreen/Youtube/ PRVA

Zimi očas posla prostor zagreje jedan radijator, a leti ga ohladi klasična klima.

Ukoliko vlasnik hoće nešto luksuznije i raskošnije, moraće da se strpi malo duže i obezbedi i građevinsku dozvolu. Kod Marka, koji se bavi istim poslom, to je ne duže od tri nedelje.

Ako dosad niste shvatili o kakvom je tipu gradnje reč, to su stambeni kontejneri.

Ivan je pokazao jednu takvu isporučenu vikendicu koja se sastoji od dva - u prvom od 21 kvadrat (7x3 metra) smešten je veliki dnevni boravak s kuhinjom i kupatilom s tuš-kabinom, dok je u drugom manjem spavaća soba s velikim bračnim krevetom i duplim balkonskim vratima koja vode na natkriveni trem.

1 / 8 Foto: PrintScreen/Youtube/ PRVA

Marko isporučuje i luksuznije varijante u crnoj boji, koje su elegantne ali skuplje.

Međutim, ne štrče u zelenilu i prirodi jer se lepo stapaju sa okolinom.

Osnovna varijanta modula je 6x2,40 metara. Kad je reč o cenama, one su se menjale u par prethodnih godina i rasle kao i sve ostalo.

Kinezi su u ovom tipu gradnje neprevaziđeni i otišli su korak dalje pa pre nekoliko godina pokazali i svoju kontejner kuću na rasklapanje?!

Pre nekoliko godina, cene su bile povoljne pa je jedna ovakva vikendica mogla da se dobije već od 4.000 evra. O aktuelnim cenama svako može da se lako obavesti kod proizvođača kojih na našem tržištu ima dosta.

Bonus video:

05:49

NEBESKA VIKENDICA SAGRAĐENA GOLIM RUKAMA: Sa 12 godina Miroslav je projektovao ARHITEKTONSKO ČUDO! Ova priča će vas ŠOKIRATI

(Espreso / Kurir / Youtube Exploziv TV Prva / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.