STIGLE LEPE VESTI, DRŽAVA POMAŽE JOŠ JEDNOJ GRUPI GRAĐANA: Evo koliko im NOVCA sleduje i za šta, ovo su DETALJI
Majka, Foto: Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia

pomoć države

STIGLE LEPE VESTI, DRŽAVA POMAŽE JOŠ JEDNOJ GRUPI GRAĐANA: Evo koliko im NOVCA sleduje i za šta, ovo su DETALJI

Ovo pravo do sada su iskoristile 583 majke

Objavljeno:

Na predlog Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Vlada Srbije usvojila je Odluku o utvrđivanju iznosa novčanih sredstava u 2024. godini za ostvarivanje prava na novčana sredstva za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično – stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja.

Ukupan iznos novčanih sredstava po ovom osnovu za 2024. godinu iznosi 1.500.000.000 dinara. Ovom odlukom nastavlja se podrška porodicama i majkama za podsticanje i razvoj populacione politike u našoj zemlji, navode u Vladi Srbije.

Maksimalni iznos sredstava koji se može odobriti za ove namene je, kao i do sada, 20.000 evra, navodi se u saopštenju ministarstva.

Pravo na novčana sredstva može se ostvariti za izgradnju kuće u jedinicama lokalne samouprave koje su utvrđene kao devastirana područja u visini 50 odsto vrednosti radova, kao i za izgradnju kuće u ostalim jedinicama lokalne samouprave – u visini 20 odsto vrednosti radova.

Takođe, ovo pravo može se ostvariti i za kupovinu kuće ili stana – u visini 20 odsto vrednosti nepokretnosti procenjene od strane nadležnog poreskog organa, a najviše u iznosu od 20 odsto kupoprodajne cene utvrđene predugovorom o prodaji nepokretnosti, odnosno ugovorom o prodaji nepokretnosti, kao i za učešće u kupovini kuće ili stana putem stambenog kredita – u iznosu od 20 odsto procenjene vrednosti nepokretnosti na osnovu koje se odobrava kredit, a najviše u iznosu od 20 odsto prodajne cene utvrđene predugovorom o prodaji nepokretnosti, odnosno ugovorom o prodaji nepokretnosti.

Ovo pravo do sada su iskoristile 583 majke.

Podsetimo, Vlada Srbije davaće i subvencije za kupovinu ekološki prihvatljivijih vozila, onih na električni i hibridni pogon i u 2024. godini.

Bonus video:

04:03

BEBA KOJOJ JE OTKRIVENA SMA DOBIĆE LEK Direktorka RFZO za Kurir TV: Samo ova komisija može da stavi taj lek na listu besplatnih

(Espreso/24 sedam.rs/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.