ZA GODINU DANA JE OVOLIKO POTROŠIO NA ŽIVOT U BEOGRADU? Iranac stavio SVE NA PAPIR, Srbi ostali ŠOKIRANI CIFROM
Beograd, Foto: Emilija Jovanović

au!

ZA GODINU DANA JE OVOLIKO POTROŠIO NA ŽIVOT U BEOGRADU? Iranac stavio SVE NA PAPIR, Srbi ostali ŠOKIRANI CIFROM

Iranac se doselio u Beograd i objavio spisak svojih troškova za godinu dana i Srbi su šokirani

Objavljeno:

Koliko novca vam treba da prežive u Beogradu ako nemate svoj stan? Svako će vam u Srbiji reći "dosta". I to je cela istina! Kirija, računi, hrana, prevoz, a da ne pričamo o "luksuzima" kao što je šoping, odmor, večere napolju, izlasci i slično, koštaju mnogo iznad zvanične prosečne plate u Srbiji. Ipak, jedan Iranac koji živi u Beogradu, objavio je svoju listu troškova za prethodnu godinu i pokazao da je živeo pristojan život i to bez prevelikih troškova.

On je tako objavio da je u prethodnoj godini na troškove života u našoj prestonici potrošio tačno 10.442 evra. Brzom matematikom dolazimo do cifre da je u proseku mesečno trošio oko 870 evra, ili malo preko 100.000 dinara. Naravno, kada su uzme u obzir zvanično prosečna plata u državi, ovo svakako nije mala cifra. Ipak, mnoge korisnike redite, gde je anonimni Iračanin objavio svoje troškove, iznenadila je koliko je malo trošio na hranu!

Hrana
Hranafoto: Beta/Dragan Gojić

Kako živiš sa 500 dinara dnevno?

Prema njegovoj objavi najveći deo njegovih troškova je išao na kiriju i to skoro 60 odsto! Tako je napisao da je godišnje za kiriju izdvojio nešto preko 6.000 evra, što znači da ga mesečna stanarina stoji 500 evra. Sledeća stavka bila je kupovina namirnica, na koju je na godišnjem nivou dao 1.624 evra ili mesečno šokantnih 135 evra! To je oko 16.000 dinara što ispada da je dnevno uspevao sebi da napravi tri obroka za oko 500 dinara!?

Naravno, ova stavka posebno je zbunila Srbe na reditu. Iranaca je čak nasmejala šokiranost Srba pa je otkrio da je za njega to veoma izvodljivo.

- Da, odvajam 2.500 dinara za namernice na svakih 5 dana. Veoma je izvodivo bez mesa i grickalica - napisao je ovaj Iranac i dodao da svu hranu sprema kod kuće kao i da nikada ne naručuje dostavu!

Mnogima su zaključili da kuvanje hrane zaista štedi mnogo novca, ali njegove cifre su im i dalje delovale neralno!

On je potom otkrio i da mu je mesečna plata 1.200 evra, kao i da troškove odmora nije ukalkulisao ovde.

"'Mikroorganizam' sam u odnosu na vas Srbe"

Sledeće na listi što Srbima nije delovalo realno jeste da je na teretanu potrošio 156 evra. Međutim, Iranac je brzo otkrio da u teretanu nije išao cele godine nego samo šest meseci.

I pored svog razložnog ubeđivanja sa Srbima kako i zašto toliko malo troši na hranu jedan od korisnika redita u očaju je zaključio da je u pitanju žensko!

- Mora da si veoma sitno žensko kad tako malo trošiš na hranu! - napisao je Srbin, na šta je Iranac odgovorio:

- Ne, inače bih imao "ženske" troškove. Ali istina je da sam "mikroorganizam" u odnosu na vas Srbe. Malo sam niži od prosečne ženske visine kod vas pa prirodno jedem manje - napisao je i nasmejao sve.

Bonus video:

00:41

POTROŠAČKA KORPA U SVIM SLUČAJEVIMA VEĆA OD ZARADE! Stanić za Kurir TV otkrio: Ovo govori o STANDARDU STANOVNIŠTVA SRBIJE

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.