"DANAS POKREĆEMO INICIJATIVU ZA VRAĆANJE SLUŽENJA OBAVEZNOG VOJNOG ROKA": Ministar Vučević saopštio VAŽNU VEST!
Miloš Vučević, Foto: SCREENSHOT HAPPY TV

POMENUO I POVEĆANJE PLATA

"DANAS POKREĆEMO INICIJATIVU ZA VRAĆANJE SLUŽENJA OBAVEZNOG VOJNOG ROKA": Ministar Vučević saopštio VAŽNU VEST!

Vučević je nabrojao u koliko su navrata povećane plate, počev od 1. januara prošle godine

Objavljeno:

Ministar odbrane Miloš Vučević gostuje ovog jutra na televiziji sa nacionalnom frekvencijom gde govori o aktuelnim temama iz domena bezbednosti.

- Generalštab Vojske Srbije i Ministarstvo odbrane danas će zvanično pokrenuti inicijativu kod predsednika Srbije i vrhovnog komandanta oružanih snaga da se ukine odluka o suspenziji vojnog roka odnosno da opet reaktiviramo zakon koji definiše obavezno služenje vojnog roka - rekao je jutros ministar Vučević gostujući u jutarnjem programu TV Happy.

Vučević je kazao da bi takav vojni rok trebalo da traje do 4 meseca, a može biti i kraće, ali da će se to tek videti kad se bude procenilo kolika je dužine obuke potrebna, ali to svakako neće biti ni godinu pa čak ni pola.

1 / 4 Foto: SCREENSHOT HAPPY TV

On je podsetio da obavezno služenje vojske u Srbiji nikad nije ukinuto već samo suspendovano što znači da samo treba ukinuti suspenziju, odnodno reaktivirati odluku o služenju, te da će o tome prvo biti pokrenuta i široka javna rasprava kao i sve neophodne procedure u državnim organima i Skupštini Srbije.

Na pitanje kada bi to moglo da počne, Vučević je rekao da to tek treba razmotriti - da li je to od 2025, 2026... a pre toga treba obezbediti i infrastrukturu za dolazak regruta.

- Odlukom Vlade i predsednika od 1. januara za 10 odsto bolje su plate - kazao je Vučević dodajući i koliko je poboljšano stanje u Vojsci Srbije ali i njena opremljenost. Plate su izuzetno povećane posebno za specijalne jedinice.

On je nabrojao u koliko su navrata povećane plate, počev od 1. januara prošle godine - 25 odsto, a dodao je i da je profesionalnim pripadnicima koji su ušli u specijalne jedinice, početna plata 200.000 dinara.

Bonus video:

01:22

SITUACIJA NA SVETSKOM TERENU SE MENJA: Vojska Srbije mora da UHVATI KORAK General Janković: Na stazi smo neprekidnog OPREMANJA

(Espreso/ Happy tv/ Kurir.rs/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.