TURISTIČKA AGENCIJA PODNELA ZAHTEV ZA BAKROT: Oglasilo se osiguranje i Seničić, evo kad će putnici dobiti novac
Aleksandar Seničić, Foto: Tamara Trajković

javljeno je

TURISTIČKA AGENCIJA PODNELA ZAHTEV ZA BAKROT: Oglasilo se osiguranje i Seničić, evo kad će putnici dobiti novac

Seničič veruje da će i ovom slučaju u tom roku biti isplaćena odšteta

Objavljeno:

Osiguravajuća kuća "Milenijum osiguranje" obavestilo je sva oštećena lica-putnike, da je u skladu sa Dopisom Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije br.000319398 2023 od 03.01.2024.godine proglašena insolventnost turističke agencije “Barcino tours” d.o.o.

"U želji da se proces prijave, likvidacije i isplate odštetnih zahteva sprovede blagovremeno u skladu sa važećim polisama i uslovima osiguranja, Milenijum osiguranje a.d.o. poziva sva oštećena lica-putnike da prikupe i kompletiraju dole navedenu dokaznu dokumentaciju neophodnu za isplatu naknade iz osiguranja. Kompletnu dokumentaciju, uz detaljno popunjen Obrazac za prijavu štete i Upitnik, potrebno je dostaviti na imejl adresu: prijava@milenijum-osiguranje.rs ili putem preporučene pošte na adresu: Bulevar Milutina Milankovića 3b, Novi Beograd.", dalje navode.

Ovo je dokumentacija koju treba da dostavite uz zahtev:

- pisani ugovor o turističkom putovanju,

opšti uslovi putovanja,

program turističkog putovanja,

potvrda o garanciji putovanja,

dokazi o plaćanju ugovorene cene putovanja u celosti ili delimično (fiskalni računi, avansni računi uz fiskalni račun, izvod iz banke);

očitana lična karta;

instrukcija za plaćanje (broj tekućeg računa oštećenog lica).

"Osiguravač zadržava pravo da zatraži i drugu neophodnu dokumentaciju, u zavisnosti od konkretnog slučaja", dodaje.

Na njihovom sajtu možete preuzeti dokumentaciju:

Obrazac za prijavu štete;

Upitnik uz zahtev za nadoknadu štete i

Uslovi insolventnosti turističkih agencija 2022-08-18.

Ekipa Telegraf Biznisa kontaktirala je direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandra Seničića koji je potvrdio da se čekalo rešenje, te da je nakon dobijanja istog, osiguravajuća kuća uputila zahtev oštećenim putnicima.

- Koliko znam, oštećenih je manje nego što je njihova polisa osiguranja - istakao je Seničić za Telegraf Biznis, što znači da bi svi putnici trebalo da dobiju odštetu.

Inače, kada je reč o ovakvim situacijama, putnici obično budu isplaćenu u roku od 2 do 3 meseca. Međutim, Barcino nije članica YUTA-e, pa će ovaj put izostati "kontrola" sa njihove strane.

Ipak, Seničič veruje da će i ovom slučaju u tom roku biti isplaćena odšteta.

Bonus video: DA LI BANKROT TRI AMERIČKE BANKE MOŽE DA SE ODRAZI NA NAS?! Stručnjaci upozoravaju: Švajcarska je već osetila stromglave posledice

01:16

DA LI BANKROT TRI AMERIČKE BANKE MOŽE DA SE ODRAZI NA NAS?! Stručnjaci upozoravaju: Švajcarska je već osetila stromglave posledice

(Espreso/Telegraf Biznis/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.