EVO KAKO MOŽETE DA PROVERITE RAČUN ZA STRUJU! Korak po korak za proveru potrošnje PRE NEGO ŠTO STIGNE POŠTAR (FOTO)
Račun za struju, Foto: Espreso

uvid u račun

EVO KAKO MOŽETE DA PROVERITE RAČUN ZA STRUJU! Korak po korak za proveru potrošnje PRE NEGO ŠTO STIGNE POŠTAR (FOTO)

Postoji jednostavan način kako proveriti račun za struju

Objavljeno:

Ukoliko vam račun za struju ne dospe na vreme, postoji jednostavan način kako proveriti račun za struju. Na sajtu Elektroprivrede Srbije postoji opcija Uvid u račun, koja se nalazi na naslovnoj strani sajta.

Nakon što kliknete na opciju Uvid u račun koja je obeležena crvenom bojom, treba da izaberete područje Srbije kome pripada vaš grad ili opština. Opcije su područje Beograda, područuje Vojvodine, područje Kraljeva, područje Kragujevca i područje Niša.

Uvid u račun
Uvid u računfoto: EPS

Ukoliko niste sigurni kako proveriti račun za struju za grad ili opštinu kojoj pripadate prema podeli EPS-a, na istoj stranici na kojoj birate područja, možete pronaći i spisak na kome je navedeno koji grad pripada kom područuju (odnosno centru kako u tabeli piše). U istoj tabeli nalaze se i adrese, brojevi telefona i radno vreme lokalnih filijala EPS-a.

Kada odaberete područje, sledeći korak je da napravite nalog pomoću kojeg ćete imati uvid u račun za struju online kad god i odakle god poželite. I tu se odgovor na pitanje kako proveriti račun za struju završava.

Međutim, ukoliko nemate nalog na sajtu EPS-a, kada kliknete na željeno područje dobićete opciju da napravite nalog. Ovaj korak može vizualno izgledati drugačije u zavisnosti odabranog područja, ali su podaci koji su neophodni slični: ime, prezime, mejl adresa, broj telefona, adresa stanovanja.

Uvid u račun
Uvid u računfoto: EPS

Nakon što napravite nalog na portalu Elektroprivrede Srbije, na mejl adresu koju ste ostavili pri kreiranju naloga stiže link za njegovu aktivaciju. Takođe, dobićete i lozinku pomoću koje ćete se na portal prijavljivati svaki sledeći put kada želite da izvršite uvid u EPS elektronski račun.

Uvid u račun
Uvid u računfoto: EPS

Podatak koji je neophodno uneti da bi se došlo do EPS računa jeste ED broj. To je broj koji se nalazi na samom računu za struju koji inače stiže na kućnu adresu, u gornjem levom delu prednje strane računa.

Uvid u račun
Uvid u računfoto: EPS

Potom unesete broj brojila koji odgovara ED broju na računu za struju. Broj brojila nalazi se u gornjem desnom uglu zadnje strane odštampanog računa za struju koji građanima svakog meseca od Elektroprivrede Srbije stiže na kućnu

Sada kada je nalog potpuno aktivan i kada su uneti svi neophodni podaci, klikom na odeljak "moji računi" sa leve strane ekrana možete pristupiti svojim računima. Portal Elektroprivrede Srbije nudi pregled svih računa za poslednjih godinu dana.

Bonus video:

00:39

JEDINO ŠTO ŽELE ZA PRAZNIKE JE DA IMAJU STRUJU! Potresna priča o porodici Ilijin iz Novog Miloševa! U toku je prikupljanje pomoći

(Espreso / MONDO / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.