STIŽE POMOĆ ZA JEDNU GRUPU PENZIONERA: Podela do kraja godine, oglasili se iz PIO FONDA
Penzioneri u Srbiji, Foto: Nebojša Mandić

Penzioneri

STIŽE POMOĆ ZA JEDNU GRUPU PENZIONERA: Podela do kraja godine, oglasili se iz PIO FONDA

Za najugroženije penzionere u Srbiji postoji novi vid pomoći - socijalna pomoć

Objavljeno: 20:57h

Kako bi se pomoglo penzionerima koji imaju najmanja primanja ili su najugroženiji u Srbiji, PIO fond je raspisao novi oblik društvenog standarda korisnika penzija – solidarnu pomoć.

Pored različitih vidova pomoći, poput pogodnosti za korisnike penzionerskih kartica Fonda ili plaćenih odmora u banjama, uvedena je i solidarna pomoć koja predstavlja tipizirane pakete.

U paketima "solidarne pomoći" penzioneri će dobijati osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu.

Penzioneri
Penzionerifoto: Ana Paunković

Za sve penzionere čija penzija je ispod 20.631,53 dinara - definisane najniže penzije u Srbiji - opštinska udruženja, odnosno odbori korisnika penzija trebalo bi da realizuju ovakav oblik pomoći.

Koji su uslovi dobijanja solidarne pomoći?

Penzioneri čije penzije koja je ispod najniže definisane penzije u Srbiji, a koji su samohrani korisnik ili korisnik u višečlanom domaćinstvu u kome je jedini izvor prihoda penzija imaće prednost u ostvarivanju prava na ovaj vid pomoći.

Još jednu prednost činiće faktor navršene godine života korisnika, pri čemu prioritet imaju korisnici penzije koji su stariji.

1 / 6 Foto: Nebojša Mandić

Dok su određena udruženja već ispunila isporučivanje pomoći, određena planiraju da to urade do kraja godine.

Ukupna sredstva za socijalnu pomoć za penzionere u 2023. godini iznose nešto više od 51,5 miliona dinara. Koliko će korisnika na nivou svakog udruženja dobiti ovu vrstu pomoći, PIO Fond prepisuje zavisnosti od opredeljenih sredstava i cene unificiranih paketa.

Bonus video:

01:44

EVO KOJI PENZIONERI SU UKLJUČENI U DANAŠNJU POMOĆ OD 20.000 DINARA! Iz sindikata poručili: U spadaju prijave samo do OVOG datuma

(Espreso/ Penzioneri/ V.P/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.