VAŽNA VEST ZA JEDNU GRUPU PENZIONERA: Oni neće dobiti 20.000 dinara 30. novembra
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

penzioneri

VAŽNA VEST ZA JEDNU GRUPU PENZIONERA: Oni neće dobiti 20.000 dinara 30. novembra

Ovo se odnosi na penzionere koji nisu podneli zahtev do 23. novembra

Objavljeno: 20:09h

Pravo na novčanu pomoć imaće građani koji su podneli zahtev za penziju do 23. novembra i koji ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

PIO fond isplatiće novčanu pomoć od 20.000 dinara svim penzionerima (starosnim, prevremenim starosnim, invalidskim i porodičnim), korisnicima privremene naknade – invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade kod Fonda PIO koji su ostvarili pravo zaključno sa 23. novembrom 2023. godine,objavljeno je na sajtu Fonda PIO.

Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović izjavio je da ovaj fond počevši od 30. novembra isplaćuje pomoć od 20.000 dinara svim penzionerima koji su, zaključno sa jučerašnjim danom, podneli zahtev za ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

– To praktično znači da svi građani koji su podneli zahtev do 23. novembra i ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja imaju pravo na novčanu pomoć, bez obzira na datum kada će im biti doneto rešenje. Njima će pomoć biti isplaćena naknadno, uz prvu isplatu penzije- istakao je Ognjenović.

1 / 5 Foto: Ana Paunković

On je podsetio da su u protekle dve godine država Srbija i fond PIO povećali penzije, uključujući i januarsko povećanje od 14,8 posto, za čak 56 procenata kumulativno.

– Ovo je još jedna u nizu mera gde država pokazuje svoj odnos prema najstarijim sugrađanima i preduzima mere da njihovo sutra bude lakše i bolje. Jasno je da se penzije nikada nisu povećavale ovom dinamikom i da smo sada na korak od cilja da 2025. godine prosečna penzija bude 450 evra – naglasio je Ognjenović.

Sredstva za isplatu novčane pomoći obezbeđena su finansijskim planom Fonda PIO i pomoć će biti isplaćena penzionerima na isti način na koji primaju penziju.

Prema njegovim rečima, svim korisnicima biće isplaćen pun iznos od 20.000 dinara, jer će Fond pokriti i troškove poštarine za korisnike kojima se isplata realizuje na kućnu adresu.

Bonus video:

03:13

DOGOVOREN RAST PENZIJE ZA 19%! Predložena još jedna VAŽNA STVAR, a tiče se starosne granice

(Espreso/Penzionisani.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.