KADA STIŽU PENZIONERSKE KARTICE? Direktor PIO fonda otkrio kada tačno da ih OČEKUJETE
Foto: Nenad Kostić

obratite pažnju!

KADA STIŽU PENZIONERSKE KARTICE? Direktor PIO fonda otkrio kada tačno da ih OČEKUJETE

Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović kazao je da je 65 odsto penzionerskih kartica već podeljeno a da prijava i dalje traje

Objavljeno:

Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović kazao je da se preko milion ljudi prijavilo za Penzionerske kartice.

Sada je broj prijavljenih počeo da skače na dnevnom nivou. To bude dnevno između 5 i 7 hiljada ljudi. Naravno i podela ide dobrim tempom. Podelili smo oko 65 odsto penzionerskih kartica i oko 400.000 je trenutno u Pošti u procesu dostave – kazao je Ognjenović za TV Pink.

On je podsetio da je simbolično na Međunarodni dan starih 1. oktobra kartica počela da važi i da država nastavlja da sa akcijama animira kompanije, firme i privredna društva, ali i dobar deo državnog sektora, da se pridruži ovom projektu.

Ognjenović je podsetio da ugovor koji je Fond potpisao sa Srbijavozom daje popust od čak 30 odsto (dodatnih pet odsto uz onlajn kupovinu) i naglasio da to pokazuje koliko država želi i hoće da ozbiljno pomogne penzionerima kako bi oni mogli da ostvare uštede i benefite, da svoje ‘zlatno doba’ provedu najbolje moguće.

Relja Ognjenović
Relja Ognjenovićfoto: Printscreen/RTS

Ognjenović je najavio potpisivanje sporazuma sa Er Srbijom koja će obezbediti 10-15 odsto penzionerskog popusta na karte.

Najavio je i nove sporazume o popustima koji će narednih dana biti sklopljeni.

Kako je kazao, to je samo deo brige koju država iskazuje prema penzionerima.

Već 2. novembra počinje isplata penzija uvećanih za 5,5 odsto a od januara penzije će dodatno biti veće za 14, 8 odsto. Za dve godine penzije su uvećane za čak 56 odsto. Naše penzionere očekuje i jednokratna pomoć 30. novembra od 20.000 dinara zašta je država izdvojila 34 milijarde dinara“, naglasio je Ognjenović i istakao da su obezbeđena sredstva za sve te namene.

On je istakao da je Fond stabilan i da su prihodi u ovoj godini 10 odsto veći nego u prošloj.

Zahvaljujući tome, najavio je, sledeće godine izdvojićemo čak milijardu dinara da pošaljemo naše penzionere u banje, što znači da će ih otići duplo više nego ove godine, kada ih je bilo 16.000.

Ognjenović je precizirao i da od davaoca usluga zavisi šta je na popustu i kolikom, tako na primer, Tehnomanija daje 20 odsto na ceo asortiman.

Bonus video:

02:16

EVO KAKO DO PENZIONERSKE KARTICE! Stručnjaci otkrili: Prvih 6 meseci besplatno održavanje računa, POPUSTI I DO 60 ODSTO

(Espreso / Penzionisani, RTV Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.