KILOGRAM KISELOG KUPUSA KOŠTA KAO POLA KILA MESA: Da li ćete ga ove godine izostaviti iz zimnice?
Kupus, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

POSKUPLJENJA

KILOGRAM KISELOG KUPUSA KOŠTA KAO POLA KILA MESA: Da li ćete ga ove godine izostaviti iz zimnice?

Neki potrošači su spremni da izdvoje veću sumu novca na pijaci, samo zato što su sigurniji u kvalitet

Objavljeno:

U susret slavama, koje se obeležavaju u većini domova u Srbiji, na pijacama je sve veća ponuda. Ova mesta postaju sve posećenija, a i ponuda trgovaca je sve bolja, naročito kada je u pitanju već pripremljena zimnica. Na velikom brioju tezgi, ali i na kamionima uveliko se prodaje i kupus sa kiseljenje. Njegova cena se u Beogradu kreće od 80 do 100 dinara po kilogramu.

Beogradske pijace su prepune ovog povrća, a pošto cene variraju od prodavca do prodavca savet je da malo prošetate i pažljivo razgledate ponudu. Cene se kreću od 50 dinara po kilogramu, ako se kupuje više glavica odjednom, pa do 80 i 100 za manje količine.

Neki potrošači su spremni da izdvoje veću sumu novca na pijaci, samo zato što su sigurniji u kvalitet.

Kiseli kupus
foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Recepti

- Ne marim da platim i više, ali hoću da znam šta jedem. A ovde mogu i da se cenkam kada pazarim za bure - kaže jedan od kupaca na beogradskoj pijaci.

Ovi rasponi u cenama prikazuju i različit kvalitet i poreklo kupusa, kao i sposobnost pogađanja između prodavaca i kupaca.

S druge strane, iznosi u prodavnicama su značajno stabilniji, a često su propraćeni i popustima. Kupus se u nekim marketima može naći i po 30-40 dinara na akciji, dok se redovno prodaje za oko 70 po kilogramu.

Međutim, domaćice koje nisu na vreme mislile o kiselom kupusu za sarmu, koja je u većini domova glavni slavski specijalitet, moraće da izdvoje nešto više novca. Kilogram vakumiranih listova se u marketima kreće od 250 do 300 dinara.

Kiseli kupus
foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Recepti

Ali, nemojte se obeshrabriti. U nekim trgovinskim lancima možete da kupite ovaj zimski specijalitet na akciji i značajno uštedite. Akcijske cene se kreću od 130 do 200 dinara.

Na pijacama uglavnom kiselog kupusa još nema, ali ako je suditi po iznosima koje je trebalo izdvojiti prošle zime, možemo i sada da očekujemo oko 200 dinara po kilogramu, ribanac bi skuplji i kretao se i do 400, dok su već izdvojeni listovi išli i do 450 dinara.

Bonus video: CENA GORIVA NE ZAVISI OD AKCIZE Mićović: Slobodno tržište je najbolje za postizanje FER CENA jer ih konkurencija SNIŽAVA

03:55

CENA GORIVA NE ZAVISI OD AKCIZE Mićović: Slobodno tržište je najbolje za postizanje FER CENA jer ih konkurencija SNIŽAVA

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.