OVAJ PROIZVOD SE POVLAČI SA NAŠEG TRŽIŠTA! Postoji rizik od povrede
Bicikl / Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

VAŽNO

OVAJ PROIZVOD SE POVLAČI SA NAŠEG TRŽIŠTA! Postoji rizik od povrede

Navodi se da će proizvođač izvršiti kontrolu bezbednosti proizvoda

Objavljeno: 12:33h

Nosači pedale bicikla robne marke Shimano, model DURA-ACE i ULTERGRA, povlače se sa tržišta zbog rizika od povrede, objavljeno je na portalu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO).

U pitanju su modeli FC-6800 (ULTEGRA), FC-R8000 (ULTEGRA), FC-9000 (DURA-ACE), РСR91 i FC-R9100 (DURA-ACE).

"Serija Holoutek 11 ((Hollowtech 11). Navedeni proizvod se nalazi na tržištu Republike Srbije počev od 2017. godine. Datum proizvodnje nosača pedale bicikla se identifikuje po proizvodnom kodu na zadnjoj strani proizvoda", stoji u saopštenju i dodaje se:

"Vanjski poklopac zakačenog brzinskog pogona može da počne da se odvaja tokom korišćenja bicikla, tako da vozač može da izgubi kontrolu nad biciklom, padne i zadobije povrede".

Navodi se da će proizvođač izvršiti kontrolu bezbednosti proizvoda proizvedenih do 01.07.2019. godine. Ukoliko se tokom kontrole utvrdi kvar izvršiće se zamena proizvoda bez novčane nadoknade istim ili nosačem pedale veće vrednosti.

Bonus video:

04:47

NEVEROVATNA TEORIJA CENJENOG KLIMATOLOGA MILANA STEVANČEVIĆA O VREMENU KOJEM SVEODOČIMO: Ovo je proizvod NEMATERIJALNOG SVETA - a ne fizičkog i EVO ZBOG ČEGA

(Espreso/Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.