FABRIKA "MITROS" PRODATA MAĐARSKOJ FIRMI!
Mitros, Foto: Kurir/D.Š.

nastavlja da radi

FABRIKA "MITROS" PRODATA MAĐARSKOJ FIRMI!

Detalji sporazuma nisu javno objavljeni, osim što se zna da će fabrika nastaviti sa radom, ali u smanjenim kapacitetima

Objavljeno:

Nakon niza pregovora i razmatranja mogućih rešenja, nezvanično saznajemo, mitrovačka fabrika "Mitros“ dobila je novog vlasnika i nastaviće da radi u smanjenom kapacitetu.

Saznajemo iz izvora bliskim rukovodstvu te fabrike da su od septembra trajali pregovori sa zainteresovanim kupcima, na inicijativu Branislava Nedimovića i trenutnih vlasnika, oko prodaje i da su se pregovori vodili sa mađarskom firmom, te da su danas i završeni.

Fabrika "Mitros" se suočavala sa promenama u poslovanju, a smanjenje stočnog fonda i drugi problemi učinili su da se pojavi niz spekulacija o njenom budućem statusu. Sindikat fabrike je prethodno izneo da nije bilo govora o njenom zatvaranju i da su svi nastojali da pronađu održivo rešenje za opstanak.

Detalji sporazuma nisu javno objavljeni, osim što se zna da će fabrika nastaviti sa radom, ali u smanjenim kapacitetima. Očekuje se da će u narednim danima detalji sporazuma biti obelodanjeni zaposlenima i Sindikatu. Fabrika nije prestajala sa radom, nastavila je sa proizvodnjom, uglavnom za izvoz, dok su se pregovori odvijali.

Vlasnici su dali saglasnost za prodaju, smatrajući da je to u interesu radnika i opstanka fabrike. Zaključak sastanka Branislava Nedimovića i budućeg vlasnika "Mitrosa" još nije poznat, ali se očekuje da će tačni detalji biti dostupni javnosti u narednim danima.

Bonus video:

08:00

TAJNA IZRADE ŠEŠIRA NALAZI SE U OVOJ RADIONICI STAROJ CEO VEK! Šeširdžija: Kupujemo materijal iz poslednjih fabrika u Evropi

(Espreso /Kurir.rs/Dijana Šćekić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.