HEMOFARM MENJA VLASNIKA: Štadu kupili investicioni fondovi za 5,3 milijarde evra
Foto: Fonetdragan Antonijevic

Farmaceutska grupa štada prodala akcije

HEMOFARM MENJA VLASNIKA: Štadu kupili investicioni fondovi za 5,3 milijarde evra

Nemačka farmaceutska grupa Štada, u sklopu koje posluje Hemofarm, prihvatila je ponudu dva investiciona fonda, Bejn kepitala i Sinvena, za preuzimanje akcija u vrednosti od 5,31 milijardi evra
Objavljeno: 09:07h

Nemačka farmaceutska grupa Štada, u sklopu koje posluje Hemofarm, prihvatila je ponudu dva investiciona fonda, Bejn kepitala i Sinvena, za preuzimanje akcija u vrednosti od 5,31 milijardi evra, izjavio je generalni direktor i predsednik Upravnog odbora Štada grupe, Matijas Videnfels.

Videndfels je, kako kaže, došao u Vršac da zaposlenima prenese tri poruke, a njegov razgovor sa zaposlenima su, posredstvom video linka, uživo mogli da prate i zaposleni u svim Hemofarmovim fabrikama i predstavništvima u Jugoistočnoj Evropi.

Prva poruka zaposlenima je, kako je rekao, da je posle dugog procesa postignut dogovor sa dva fonda, druga je da su se sa tim saglasili Upravni i Nadzorni odbor Štade, a treća je, kako kaže, da je ispregovaran jedan veoma dobar posao, ne samo u okvirima Nemačke, već i čitave Evrope.

- Fondovi će dobiti 100 odsto vlasnistva, ali neće promeniti strategiju kompanije - istakao je Videnfels, dodajući da je ispregovaran posao koji je veoma značajan za sve lokacije Štade, pa tako i za Hemofarm.

Američki fond Bejn kepital i britanski Sinven, kako je dodao, nude 66 evra po akciji, i pokušaće, kako je istakao, da unaprede poslovanje Štada grupe.

- Oni su prepoznali na našim lokacijama veliku vrednost. Stekli smo uverenje da njihova namera nije da rascepaju firmu - izjavio je Videnfels, ističući da je ovo samo promena vlasništva.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.