ZA SAMO PAR DANA POČINJE NOVI POPIS U SRBIJI, A UČEŠĆE JE OBAVEZNO: Evo šta će se desiti ako ODBIJETE popisivače
Popis, Foto: Printscreen, Profimedia

VAŽNO

ZA SAMO PAR DANA POČINJE NOVI POPIS U SRBIJI, A UČEŠĆE JE OBAVEZNO: Evo šta će se desiti ako ODBIJETE popisivače

Popis poljoprivrede počinje u nedelju, 1. oktobra i trajaće do 15. decembra

Objavljeno:

Info-centar gde građani mogu da dobiju sve informacije i odgovore na pitanja koja se odnose na predstojeći popis poljoprivrede počinje sa radom, objavio je Republički zavod za statistiku.

Zainteresovani građani će informacije i odgovore na pitanja moći da dobiju pozivom na broj 0800-444-005, svakoga dana od osam do 20 časova, a pozivi su besplatni i dostupni sa teritorije cele Srbije, iz fiksne mreže Telekoma Srbije i mobilnih mreža.

Info-centar će raditi do 15. decembra.

Popis poljoprivrede počinje u nedelju, 1. oktobra i trajaće do 15. decembra.

Popisivači će u tom periodu obilaziti poljoprivredna gazdinstva i beležiti čime raspolažu. Prikupljaće se podaci o zemljišnom fondu, radnoj snazi, broju stoke... Rezultati popisa su, kažu stručnjaci, važan pokazatelj u kom pravcu bi buduće mere podrške poljoprivredi trebalo kreirati.

- Popisom poljoprivrede 2023. biće obuhvaćena sva gazdinstva na teritoriji Srbije, bez obzira na status - porodična gazdinstva, gazdinstva pravnih lica i gazdinstva preduzetnika - objašnjavaju u Republičkom zavodu za statistiku.

Zelena salata, Poljoprivreda, Plastenik
foto: Printscreen/Youtube/AgroTV Srbija

Za ovaj posao biće angažovano oko 3.000 popisivača, koji su se prijavljivali putem javnog poziva, a zatim su prošli i desetodnevnu obuku.

Podsetimo, učešće u Popisu je obavezno, a posebna pažnja, u svim fazama realizacije Popisa, posvetiće se zaštiti podataka. Svi neposredni izvršioci Popisa dužni su da postupaju u skladu sa zakonom i da podatke do kojih dolaze u toku popisivanja čuvaju kao poslovnu tajnu. Svako odbijanje davanja podataka ili davanje netačnih podataka i svaka zloupotreba službenih statističkih podataka povlači prekršajnu odgovornost, u skladu sa Zakonom o Popisu poljoprivrede 2023.

Bonus video:

01:00

POPISOM UTVRĐENO: VIŠE UMRLIH NEGO ROĐENIH! Korović: U odnosu na prethodni POPIS 420.000 stanovnika MANJE, a OVO je CILJ POPISA

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.