SREĆNA VEST ZA SVE GRAĐANE! Stiže nova novčana pomoć, EVO KOLIKO ĆE IZNOSITI
Dinari, Foto: Profimedia

EKONOMIJA

SREĆNA VEST ZA SVE GRAĐANE! Stiže nova novčana pomoć, EVO KOLIKO ĆE IZNOSITI

Građani će dobiti novčanu pomoć u iznosu od 6.000 dinara

Objavljeno:

I ove godine Grad Beograd pored besplatnih vrtića i besplatne udžbenika podeliće vaučere za decu do 19 godina, ali i za još jednu grupu građana.

Zamenica gradonačelnika Vesna Vidović otvorila je 32. Dečiji sajam, koji se danas i sutra održava u Savskom parku u naselju „Beograd na vodi” i tom prilikom istakla da Grad Beograd posebnu pažnju posvećuje najmlađima.

„Beograd je grad koji brine o najmlađima. Želimo da u njemu sva deca imaju bezbrižno i srećno detinjstvo”, saopštili su iz gradske uprave.

Grad Beograd je od 1. septembra obezbedio besplatne udžbenike za sve osnovce i srednjoškolce, a takođe od ovog septembra i vrtići u Beogradu su besplatni, dok nas u narednom periodu očekuju i besplatni časovi engleskog jezika za sve predškolce, najavila je Vidović.

„Prošle godine smo započeli dodelu vaučera za kupovinu sportske opreme u iznosu od 6.000 dinara. Ove godine nastavljamo sa istom praksom. Naime Skupština grada je donela odluku da sva deca do 19 godina dobiju vaučere od Grada Beograda, stim da ćemo ih ove godine, pored sportkse opreme nameniti i za kupovinu sredstava za igru i edukaciju. Iste vaučere će dobiti i svi zaposleni u predškolskim i školskim ustanovama”, navela je Vidović.

Ona je podsetila da su odlukom Vlade Republike Srbije i Grada Beograda došlo do znatnog povećanja plata zaposlenih u prosveti, prenosi Tanjug.

„To će dodatno doprineti i kvalitetu rada sa našim najmlađima, ali i da prosvetnim radnicima vratimo ugled i poštovanje koje zaslužuju”, ukazala je Vidović, prenosi Politika.

Bonus video:

00:07

Sajam knjiga redovi

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.