AKO KUPUJETE STAN U OVA 3 NASELJA U BEOGRADU, DOBRO RAZMISLITE! Sva imaju istii problem, a kupci ga nisu svesni
Stanovi u Beogradu, Foto: Filip Plavčić

nekretnine

AKO KUPUJETE STAN U OVA 3 NASELJA U BEOGRADU, DOBRO RAZMISLITE! Sva imaju istii problem, a kupci ga nisu svesni

Ukoliko želite da kupite stan u Krnjači, Ovči ili Borči, znajte da ova tri naselja imaju problem sa kanalizacijom.

Objavljeno:

Beograd obara rekord u ceni nekretnina, a interesovanje za kupovinu stanova u prestonici ne jenjava. Međutim, kako svi gledaju da prođu što jeftinije - treba biti oprezan sa odabirom lokacije.

Pitali smo stručnjake koje lokacije u prestonici treba izbegavati i na šta treba obratiti pažnju pri odabiru lokacije za kupovinu stana.

Potrebno je biti izuzetno oprezan pri kupovini stanova u delovima grada u kojima inače postoji problem sa infrastrukturom, upozoravaju naši sagovornici agent za nekretnine Milić Đoković i Uroš Jovanović iz agencije "Art nekretnine".

Đoković i Jovanović saglasni su da su to naselja preko Pančevačkog mosta - Borča, Ovča i Krnjača. Stanovi u ova tri naselja imaju isti problem, koji staje u jednu reč - kanalizacija.

Stanovnici naselja na levoj obali Dunava godinama muku muče sa kanalizacijom. Krnjača je svega nekoliko kilometara udaljena od centra glavnog grada, a ipak stanovnici ovog naselja decenijama žive uz zagađene kanale u koje se izlivaju otpadne vode, fekalije, septičke jame i smeće.

Milić Đoković za Nova.rs ističe da pri kupovini stana treba biti oprezan po svim pitanjima - od zemljišta na kome se nalazi zgrada, preko načina grejanja, pa do infrastrukture.

- Mi kao narod ne razmišljamo dovoljno unapred. Kupimo stan na leto, pa se zimi pokajemo što nismo kupili stan sa centralnim grejanjem. Treba voditi računa o svemu - ispričao je Đoković.

On navodi da je problem naselja na levoj strani Dunava "stari problem", ali da često građani nisu svesni razmera problema oko kanalizacije - dok se ne usele.

Naš sagovornik takođe priča da treba voditi računa o zemljištu, te savetuje kupce da proveravaju zemljište "starim trikom": da gledaju da li je drveće okrenuto na istu stranu.

- To je jedan stari trik kojim se valja služiti, ako je drveće okrenuto svo na istu stranu, dakle zemljište nije kako treba - ispričao je Đoković.

Uroš Jovanović za naš portal kaže da, kada je reč o naseljima u Beogradu koja se ne savetuju kupcima, jedino može da tvrdi za tri naselja na levoj obali Dunava.

- Krnjača, Ovča i Borča jedina su naselja koja globalno, u smislu cela naselja, imaju taj problem kanalizacije. Za ostatak prestonice, postoje određeni delovi naselja, neke zgrade, koje se ne savetuju, ali to su pojedinacni slučajevi i ne važe za kompletna naselja - priča Jovanović.

Kako kaže, Krnjača je naselje koje je blizu centra grada, bliže od recimo Zemuna, te je negde očekivano da ono bude uređenije i da bude pogodno za kupovinu.

- Zbog nemanja kanalizacije, to, međutim, nije slučaj. O pitanju infrastrukture, posebno kanalizacije, obavezno treba voditi računa, to kasnije bude veliki problem - rekao je naš sagovornik.

Bonus video:

01:23

ZAKUPLJUJU STANOVE, A ONDA IH PONOVO IZDAJU! Stručnjak za nekretnine otkrila kako da se zaštitite od prevaranata: Ovo je KLJUČNO

(Espreso/Kurir/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.