SREĆNE NAM MANJE GUŽVE NA AUTOPUTU: Vučić jutros u 7 sati otvorio naplatnu rampu kod Vrčina!
Foto: Dragana Udovičić

dočekasmo

SREĆNE NAM MANJE GUŽVE NA AUTOPUTU: Vučić jutros u 7 sati otvorio naplatnu rampu kod Vrčina!

Propusna moć nove naplatne rampe je više od 5.600 vozila, a ranije je bila 3.200 po satu
Objavljeno: 09:43h

Aleksandar Vučić, premijer Srbije, prisustvovao je jutros u 7 sati otvaranju naplatne rampe "Beograd" na autoputu kod Vrčina.

Kako je rekao budući predsednik, propusna moć ove rampe je više od 5.600 vozila, a ranija, kod Bubanj potoka, imala je kapacitet od 3.200 vozila po satu.

Nova naplatna rampa ima 23 propusne trake i 22 saobraćajna ostrva i zameniće "Bubanj Potok" koji ima 15 traka. Rampa "Bubanj Potok" će biti demontirana.

- Ova naplatna rampa je nešto što će omogućiti veću propusnu moć - rekao je Vučić, i dodao da je zadovoljan što je vlada uspela da napravi nešto moderno, jer je naplatna rampa Bubanj potok napravljena pre četiri decenije.

Vučić je rekao i da se privodi kraju izgradnja Koridora 10 - istočnog i južnog kraka, te da od maja počinje izgradnja obilaznice oko Beograda. On je rekao da je bilo razgovora kako da se prihvate kreditna sredstva u juanima, kojim će biti finansiranja izgradnja obilaznice, kojom se spaja autoput ka Novom Sadu sa Koridorom deset.

- Obilaznica će izlaziti na Bubanj Potok, tamo gde se nalazila do danas naplatna rampa, što će pomoći rasterećenju saobraćaja u centru Beograda - rekao je Vučić.

Kad je reč o novoj naplatnoj rampi, upravni objekat je smešten na pasareli iznad platoa za naplatu putarine. Pored saobraćajnog platoa smešten je parking za putnička vozila (službeni) sa 75 mesta, kao i parking sa 17 mesta za havarisana vozila.

Na naplatnoj stanici je instalirano 70 kamera u HD rezoluciji, od kojih je 50 instalirano na saobraćajnom platou, a preostalih 20 u zoni baze za održavanje puteva.

Vučić je, odgovarajucći na pitanja novinara posle otvaranja nove naplatne rampe, rekao da je za Srbiju važno da konačno radi auto-puteve i da može da ide napred.

- Da li sam zadovoljan? Nikada nisam, ali to nas gura napred, da pokažemo da možemo bolje, više i jače - rekao je Vučić.

Na pitanje šta će učiniti u vezi sa deonicom kod Dimitrovgrada, odnosno da li će raskinuti ugovore sa izvođačima koji kasne s radovima, Vučić je odgovorio da nije zadovoljan zbog toga:

- Da raskinemo ugovor ili ne? A ko će da plati penale za ugovore koji su pravljeni ranije? Koliko ćemo onda da čekamo ako se raskine? Naš posao je da to završimo i daćemo sve od sebe i da obilaznica oko Dimitrovgrada bude završena - rekao je premijer.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.