PRODAJE SE OGROMAN LANAC U SRBIJI: Svi ste za njega čuli, a vlasnik drži i druge ultra poznate brendove
Kozmetički proizvodi, Foto: Espreso

KO BI REKAO?

PRODAJE SE OGROMAN LANAC U SRBIJI: Svi ste za njega čuli, a vlasnik drži i druge ultra poznate brendove

Kompanija je 15. avgusta objavila rezultate za drugi kvartal

Objavljeno:

Brazilski kozmetički konglomerat Natura & Co razmatra prodaju The Body Shop-a nakon što je linija za negu kože i kozmetiku zabeležila još jednu četvrtinu opadanja prodaje, navodi se u podnesku o hartijama od vrednosti od ponedeljka.

Natura & Co, poseduje brendove Avon i Natura i u procesu je prodaje svoje linije "Aesop" kompaniji L’Oreal.

"Ne može biti garancija da će ovaj proces dovesti do bilo kakve transakcije. Natura nema nameru da komentariše niti daje ažuriranja u vezi sa ovim pitanjem osim ako i dok ne utvrdi da je dalje otkrivanje prikladno ili potrebno“, navodi se u podnesku.

Krajem prošle godine, Natura sa sedištem u Sao Paulu demantovala je glasine da razmatra prodaju The Body Shopa. Ali godinu dana kasnije, traži kupca nakon što je prodaja brenda opala u brojnim kvartalima.

Kompanija je 15. avgusta objavila rezultate za drugi kvartal i rekla da je prodaja u The Body Shopu pala za 12% na 800 miliona brazilskih reala, ili 163,7 miliona dolara.

Brend, koji prodaje prirodne proizvode za kožu, kosu i šminku, beleži veliku prodaju u SAD, a posluju i u Srbiji.

Rukovodioci su radili na povećanju prodaje i smanjenju troškova u lancu u pokušaju da povećaju marže i generišu gotovinu.

Maloprodaja u celini beleži sporu prodaju usled konstantne inflacije i visokih kamatnih stopa, ali je sektor lepote bio retka svetla tačka. Brojne kozmetičke kompanije su prijavile konstantan rast i profit.

01:14

JEDNA OD NAJVEĆIH KRIPTO BERZI PROGLASILA BANKROT! Stručnjak obrazložio razloge: Zloupotrebili su brzopletost investitora!

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.