ŠTA AKO JE OTAC UDOVAC, ILI MAJKA NE ISPUNJAVA USLOVE? Evo kako do 10.000 pomoći države u ovim SLUČAJEVIMA
Roditelj sa detetom, Foto: Profimedia

roditeljstvo

ŠTA AKO JE OTAC UDOVAC, ILI MAJKA NE ISPUNJAVA USLOVE? Evo kako do 10.000 pomoći države u ovim SLUČAJEVIMA

Napominjemo i da se hranitelji i primaoci novčane socijalne pomoći ne prijavljuju, već će im novčana pomoć automatski biti isplaćena

Objavljeno:

Ukoliko je otac udovac, ili majka ne ispunjava propisane uslove (npr. nije državljanin, nema prebivalište na teritoriji Srbije) za pomoć od 10.000 dinara prijavljuje se na isti način kao i majka, te je potrebno da unese samo svoj JMBG i broj lične karte, kao i da izabere banku u kojoj želi da mu bude uplaćen novac.

Ukoliko je otac dobio starateljstvo nad detetom, a majka je živa, potrebno je da otac priloži sudsku presudu u PDF formatu. Dakle, dovoljno je da se sudska presuda fotografiše i pretvori u PDF ili da se skenira i na taj način pretvori u elektronski oblik. Potrebno je da se prijave najpre pomoću svog JMBG-a i broja lične karte, a zatim će im se, kada budu proveravali status prijave, dati mogućnost da prilože pomenuti dokument.

Ukoliko se prijavljuje staratelj deteta, potrebno je priložiti pravnosnažnu odluku organa starateljstva u PDF formatu. Dovoljno je da je fotografišu i pretvore u PDF ili da je skeniraju i na taj način pretvore u elektronski oblik. Potrebno je da se prijave najpre pomoću svog JMBG-a i broja lične karte, a zatim će im se, kada budu proveravali status prijave, dati mogućnost da prilože pomenuti dokument.

Majka i dete
foto: Profimedia

Napominjemo i da se hranitelji i primaoci novčane socijalne pomoći ne prijavljuju, već će im novčana pomoć automatski biti isplaćena.

Bonus video:

01:18

STARATELJKA KOJA JE OTIŠLA NA MORE IMALA JE JEDNU OBAVEZU Ivanović o slučaju iz Bečeja: Morala da prijavi kome poverava dete

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.