POSLE SUPERĆELIJSKIH OLUJA MAJSTORI PAPRENO DIGLI CENE POPRAVKE KROVOVA: Samo za dolazak na adresu traže OVU SUMU
Krov, Foto: Espreso.rs

PRETERALI?

POSLE SUPERĆELIJSKIH OLUJA MAJSTORI PAPRENO DIGLI CENE POPRAVKE KROVOVA: Samo za dolazak na adresu traže OVU SUMU

Jedna Beograđanka našla se u problemu kada joj je nakon nedavne oluje počeo da prokišnjava stan

Objavljeno:

Nedavne oluje koje su zadesile našu zemlju mnogim domovima nanele su veliku štetu, a u gradskim i prigradskim naseljima naročito su stradali krovovi. To je momentalno povećalo potražnju za majstorima, ali i njihov cenovnik. Samo za dolazak na adresu traže minimum 100 evra, a za rešavanje problema od 400 pa i preko 2.000 evra.

Za popravku krova majstori traže i nekoliko hiljada evra

Razna iskustva sa majstorima za popravku krova doživeli su oni koji su na žalost ostali sa štetom posle vremenskih neprilika. Domaćini koji se iole razumeju u ovakve popravke kupovali su materijal i sami popravljali krov nad glavom, ali oni koji o ovom poslu ništa ne znaju bili su prinuđeni da pozovu stručnjaka i da za tu uslugu plate.

Popravka krova 400 evra, a ne zna se šta je problem

Jedna Beograđanka našla se u problemu kada joj je nakon nedavne oluje počeo da prokišnjava stan. Kako kaže za "Blic Biznis", curenje je počelo kod krovnog prozora, što je ukazivalo da je tu problem.

Pošto nije poznavala nijednog majstora koji bi mogao da konstatuje pravi problem, a predsednik kućnog saveta nije bio ni od kakve pomoći, bacila se u potragu po oglasima, a cenovnik ju je šokirao.

Krov, Kuća, Rušenje
foto: Printscreen/RTS

- Jedan majstor mi je rekao da naplaćuje 100 evra dolazak, a po mom objašnjenju problema konstatovao je da bi moglo da me košta oko 1.000-2.000 evra. Na moje čuđenje rekao je, bukvalno: "Pa, gospođo, znate li vi koliko košta krov? To su vam te cene, hoćete ili nećete, smislite se, pa se javite, ja imam posla", i spustio slušalicu - priča ona.

Prokišnjavanje krova krenuo od prozora: Majstor problem dijagnostifikovao u drugoj sobi

Sa drugim je prošlo bar malo bolje, jer bar nije naplaćivao dolazak i pristao je da besplatno konstatuje problem. Na prvu procenu sa terena tražio je 400 evra, odnosno 200 evra za ruke, a 200 evra za materijal. U cenu ne bi ni sumnjala, imajući u vidu svoje ranije iskustvo, ali sumnja se javila zbog njegove konstatacije problema.

- Majstor mi je pokazao slike koje je napravio na krovu i rekao da je neke delove tegole vetar očigledno razneo i da to sada mora da se menja. To mi nikako nije bilo jasno, jer na pogled kroz prozor bilo je očigledno da na tom delu, gde je mokar zid, ne fali baš ni jedno parče. Slike koje mi je pokazivao zapravo su bile sa krova gde je dnevna soba, ali tu nema nikakvih naznaka da prokišnjava. Ipak, tu moju priču da je problem oko prozora nije hteo ni da čuje i ostao je pri svom stavu. Čak mi je pokazivao i komšijin deo krova, i očigledno i tu popravku uračunao u cenu - iskrena je sugrađanka.

Popravka krova 400 evra: Problem "daleko" od dela koji prokišnjava

Kako kaže, ostalo je da razmisli o ponudi, a u međuvremenu se raspitivala i kod drugih stručnjaka o problemu i ceni. Drugi su pak rekli da je u pitanju lim oko prozora i da bi silikonom problem bio rešen, a procena cene je bila znatno manja od prethodno navedenih.

Majstori za popravku krova među najtraženijim: Cenovnik na upit

Činjenica je da su superćelijske oluje koje su učestale u poslednje vreme nanele velike štete na krovovima kuća i zgrada širom zemlje. Ovo su naši majstori videli kao priliku da zarade, pa su prema tome i svoj cenovnik prilagodili. Na društvenim mrežama javljali su se građani šokirani cenovnikom majstora koji su iznenada dupliralicene usluga i tražili cifre od po nekoliko hiljada evra.

Na manjim kućama su nekim građanima tražili i do 15.000 evra, što je duplo više od cene kompletnog krova. Ipak, ovo nije jedini slučaj da cene nerealno porastu bukvalno preko noći. Podaci pokazuju da nedostaje veliki broj majstora raznih zanata u Srbiji, pa se na mnoge njihove usluge čeka nedeljama, pa i mesecima, što im otvara mogućnost da koriguju cenovnike.

01:17

NEĆE DA SE DRUŽE JER SMO SIROTINJA! Porodica koja dostojanstveno nosi siromaštvo: Nemaju krov ni kupatilo, a veliki su domaćini!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.