BIRA SE PRVI ČOVEK EPS-A: Ovo su ključni USLOVI za kandidate, jedno je PRESUDNO!
EPS, Foto: EPS

izbor na funkciju direktora

BIRA SE PRVI ČOVEK EPS-A: Ovo su ključni USLOVI za kandidate, jedno je PRESUDNO!

Iz ove službe se navodi i da neki od tih uslova, kao što su poznavanje oblasti korporativnog upravljanja, a koje svakako obuhvataju i iskustvo u korporativnim reformama i programima transformacije, finansijski menadžment i poslovni razvoj, kandidat treba da dokaže

Objavljeno:

Konkurs za izbor generalnog direktora EPS-a je u toku, a sada se, povodom uslova i načina izbora za čelnu poziciju, oglasila i ova kompanije. Kako su naveli u ovom postupku sarađuju sa kompanijom „Boyden Western Balkan“ u Srbiji, koja je izabrana po pravnim procedurama.

– To je urađeno sa ciljem daljih procesa modernizacije i unapređivanja poslovanja jednog od najvažnijih preduzeća u zemlji. Na osnovu njihove procene radno je angažovan sadašnji v. d. direktor, a urađena je i analiza liderskih potencijala rukovodilaca na nižim nivoima. Reč je o nezavisnoj kompaniji čiji je posao je da na osnovu testiranja kandidata daje samo predloge. Statutom su definisani obavezni kriterijumi pri čemu će ispunjenost pojedinih uslova dokazivati isključivo kandidat koji prođe obavezni razgovor sa Nadzornim odborom EPS AD. Tu se pre svega misli na ispunjenost uslova koji se dokazuju dokumentima koje izdaju nadležni organi i institucije – navodi pres služba EPS-a.

Iz ove službe se navodi i da neki od tih uslova, kao što su poznavanje oblasti korporativnog upravljanja, a koje svakako obuhvataju i iskustvo u korporativnim reformama i programima transformacije, finansijski menadžment i poslovni razvoj, kandidat treba da dokaže, odnosno demonstrira tokom intervjua sa Nadzornim odborom.

– Što se tiče engleskog jezika, podrazumeva se da je ovo elementarni uslov i očekivanje od kandidata koji pretenduje da vodi kompaniju koja bi trebalo da se reformiše i preuzme ulogu regionalnog lidera. U modernom poslovnom svetu upotreba engleskog jezika neophodan je element i za mnogo niže pozicije od one raspisane konkursom – navodi EPS.

Bonus video:

01:38

POVEĆANJE CENE STRUJE I GASA! U januaru Srbiju očekuje ugovor koji će POREMETITI javne finansije: EPS postaje akcionarsko društvo!

(Espreso/ Blic biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.