PIO FOND JE SPREMAN DA IZDVOJI 90 MILIONA DINARA ZA OVO: Veoma je važno za PROVERU RADNOG STAŽA!
PIO fond, Foto: Beta / Dragan Gojić

DIGITALIZACIJA

PIO FOND JE SPREMAN DA IZDVOJI 90 MILIONA DINARA ZA OVO: Veoma je važno za PROVERU RADNOG STAŽA!

PIO Fond nema elektronski servis koji bi zaposlene građane obaveštavao i davao uvid da li su obaveze poslodavca ispunjene

Objavljeno:

Republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisao je tender za nabavku softverskog rešenja za slanje, upravljanje i izveštavanje korisnika o uplaćenim obavezama poslodavca prema zaposlenom.

PIO Fond je za ovu uslugu spreman da plati 90 miliona dinara.

Budući servis bi putem digitalnih kanala slao registrovanim korisnicima izveštaje koji su do sada slati ili putem pošte ili su se dobijali na uvid posetom PIO Fondu.

PIO Fond je, kako piše u tenderu, u prethodnom periodu nabavio platformu za automatizovanu elektronsku komunikaciju sa ciljem da „građanima omogući elektronski servis putem kojeg mogu da utvrde da li su ispunili uslove za ostvarivanje prava na penziju po različitom osnovu i procenu iznosa penzije, kao i da dođu do drugih relevantnih podataka vezanih za utvrđivanje uslova i visine penzije„, prenosi eKapija.

1 / 4 Foto: Nenad Kostić

Međutim, kako navode, PIO Fond nema elektronski servis koji bi zaposlene građane obaveštavao i davao uvid da li su obaveze poslodavca ispunjene kao i uvid u iznose koji su uplaćeni.

Takođe, uočena je i potreba da zaposleni imaju uvid u detalje svoje buduće penzije i projektovani iznos penzije po dosadašnjim uplatama od poslodavaca tokom godina ostvarenog radnog staža.

Stoga su, kako ističu, doneli odluku da za nabavku usluge izrade softverskog rešenja za slanje, upravljanje i izveštavanje korisnika o uplaćenim obavezama poslodavca prema zaposlenom i integrišu ga sa postojećom platformom za automatizovanu elektronsku komunikaciju i postojećim Unibill rešenjem koje će omogućiti dodatne servise za zaposlene građane, tako da korisnici sistema imaju mogućnost dobijanja informacija o uplatama poslodavca.

Traženi servisi moraju da budu intuitivni i jednostavni za korišćenje, a autorizacija korisnika mora biti ostvarena kroz portal za elektronsku identifikaciju eID državne uprave.

Kako se navodi, tender je otvoren do 19. septembra.

Bonus video:

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.