Akcije Googlea dostigle najvišu cenu u više od godinu dana!
Google, Foto: Promo

kapital

Akcije Googlea dostigle najvišu cenu u više od godinu dana!

Zajedno s napretkom veštačke inteligencije i izvrsnim rezultatima, cena akcija Google-a dostigla je najvišu cenu u više od godinu dana i porasla je za 38,7%

Objavljeno:

Google (Alphabet) nije dospevao na naslovne strane toliko često kao druge tehnološke kompanije kao što su Microsoft, Facebook i Tesla, ali njegovi zapanjujući rezultati, delom zahvaljujući veštačkoj inteligenciji, podstakli su investitore da ulažu u akcije Googla.

Zajedno s napretkom veštačke inteligencije i izvrsnim rezultatima, cena akcija Google-a dostigla je najvišu cenu u više od godinu dana i porasla je za 38,7%.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija Google-a putem interneta (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Dana 25. jula, kompanija je objavila svoje finansijske rezultate za drugi kvartal 2023, po kojima je kompanija znatno nadmašila očekivanja, ali su analitičari primetili da je posebno zanimljivo da sektori koji su ostvarili vrlo dobre rezultate (prihodi od Youtube-a i reklamiranja), mogu najviše zahvaliti razvoju veštačke inteligencije. Google je potrošio oko 140 milijardi dolara na istraživanje i razvoj (Bard, Google-ov chatbot, pokrenut je u februaru).

Sa druge strane, Google je daleko najpopularniji pretraživač, koji čini oko 85,5% ovog unosnog tržišta.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Izvori: MarketWatch, The New York Times, Statista

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.