SRBIN TRAŽIO KEŠ KREDIT I USPUNIO SVE USLOVE: Iz BANKE ga ODBILI zbog OVOGA, obratite PAŽNJU!
Banka / ilustracija, Foto: Profimedia

zahtev za kredit

SRBIN TRAŽIO KEŠ KREDIT I USPUNIO SVE USLOVE: Iz BANKE ga ODBILI zbog OVOGA, obratite PAŽNJU!

Banke sve češće odbijaju klijente za kredit zbog nesavesnog trošenja novca

Objavljeno:

Banke su pooštrile kriterijume za odobravanje kredita, pa je tako nedavno jedan klijent ostao bez pozajmice, jer posećuje sajtove za odrasle. Da nesavesno trošenje novca, može biti problem pri uzimanju kredita, pokazao je još jedan primer Beograđaina kog je banka odbila jer je poslednjih meseci imao transakcije u kladionicama. On se obratio Udruženju potrošača Efektiva za pomoć:

"Hteo sam da uzmem kredit kod matične banke, ispunjavam sve uslove, sve je išlo kako treba, dok me nisu pozvali i proverom mog tekućeg računa videli da u poslednjih šest meseci imam transakcije u kladionicama, zbog čega su me odbili", naveo je korisnik.

Banka / ilustracija
Banka / ilustracijafoto: BETA/OMS

Iz Efektive je dobio odgovor da je legitimno pravo banke da ne odobri kredit klijentu kog smatra rizičnim:

"Ako niste znali, banka i zbog klađenja može da odbije zahtev za kreditzahtev za kredit, čak i ako su svi drugi uslovi ispunjeni. Rešenje za ovog gospodina je da ode u drugu banku, koja neće imati uvid u transakcije prethodnog računa, i tamo aplicira. Često nas ljudi pitaju da li mogu da tuže banku jer ih je odbila za kredit. Naravno da ne, jer pravo je banke, kao i svakog od nas, da bira kome će pozajmiti svoj novac", poručili su iz Efektive.

Bonus video:

02:27

KREDITI ĆE RASTI JOŠ GODINU I PO DANA! Postoje 2 mogućnosti za zadužene građane, ali za jednu stvar PITAJU SE SAMO BANKE

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.