Sve je spremno za avionsku liniju Beograd-Peking! VUČIĆ NAJAVIO LEPE VESTI ZA SREDINU MAJA!
Foto: Beta

nikolić ugovorio sve?

Sve je spremno za avionsku liniju Beograd-Peking! VUČIĆ NAJAVIO LEPE VESTI ZA SREDINU MAJA!

- To je za Srbiju poseta od ogromnog značaja. Ako kažu da moram da idem kao predsednik, ne znam ni sam kakvi su zakonski rokovi, ali znam koliko nam je važna ta poseta i odluka - rekao je Vučić
Objavljeno:

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je predsednik Tomislav Nikolić sve pripremio za uspostavljanje aviolinije Beograd-Peking, te izrazio uverenje da će on, s tim u vezi, moći da obraduje Srbiju sredinom maja.

- Predsednik Nikolić je imao dobre razgovore u Kini. Mislim da je sve pripremljeno i da ću sa konačnom vešću moći da obradujem Srbiju 14. I 15. maja - rekao je on novinarima dodajući da za 14. i 15. maj očekuje poziv predsednika Kine Si Ðipinga.

Vučić hrvatskom premijeru uručio SRPSKU ČOKOLADU! Odgovor Plenkovića je CARSKI! (VIDEO)

Veruje da će u Kinu otputovati kao predsednik vlade, ali, dodaje, možda i kao predsednik Republike, jer, kaže, spreman je da se uskladi s tim što bude zahtevano. - To je za Srbiju poseta od ogromnog značaja. Ako kažu da moram da idem kao predsednik, ne znam ni sam kakvi su zakonski rokovi, ali znam koliko nam je važna ta poseta i odluka - rekao je Vučić.

Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas da će narednih dana razgovarati sa Sberbankom o slučaju Agrokor i da se nada da je njima stalo da sačuvaju, posle možda i uvećaju vrednost te kompanije, a ne da je unište.

Kazao je da će videti sa Rusima šta je njihova ideja vezano za Agrokor i da se nada da oni ne žele da izgube pare i da se nešto uništi, već da sačuvaju vrednost i da je posle toga uvećavaju. Rekao je da će sa šefom Sberbanke razgovarati, dodajući da vidi da ta banka već vodi razgovore sa mnogim biznismenima u Srbiji.

foto: Youtube printscreen

- Mislim da im je ideja, na osnovu onoga što sam mogao da saznam, da ponude nekome na upravljanje, da bi oni dodatnom finansijskom injekcijom uspeli da izvuku preduzeće iz debalansa likvidnosti, da se zatim pokaže kako normalno funkcioniše, a onda da idu na prodaju idealnih delova preduzeća - istakao je on dodajući da je to mogući izlaz, ali svakako ne lak. - Nije jednostavno da bih mogao da kažem da će sve da bude super - zaključio je Vučić. Vučić je preneo novinarima da je sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem i predsedavajućim Savetom ministara BiH Denisom Zvizdićem razgovarao o Agrokoru. Ukazao je da je Agrokor problem, ne samo Hrvatske, već i Srbije i BiH, jer u našoj zemlji ta kompanija ima oko 11.000 zaposlenih, a u Bosni oko 5.500, a da se i ne govori o dugovanjima prema dobavljačima. - Hrvatska ima problem da ne može zbog evropskih pravila o državnoj pomoći da intereveniše. To bi nama bilo nešto lakše, ali ne možemo da izdvojimo deo Agrokora u Srbiji. To je deo celog sistema. To je muka za nas i BiH - kazao je Vučić. - Šta ćemo da radimo - ostaje da čekamo i da vidimo što je moguće duže da opstajemo, dok ne vidimo sa Sberbankom i ostalim poveriocima koji danas kontrolišu većinski kapital Agrokora. Siguran sam da je njihova želja da ta kompanija ne izgubi vrednost. Problem je što je kompanija već u blokadi zbog 130 miliona evra - objasnio je on dođajući da sada treba gledati kako zaštititi zaposlene.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.