Zbog njega će se iz BG leteti direktno za Peking! KINESKI BIZNISMEN IMA MILIJARDE, a živi skromno!
Foto: Profimedia

budistički tajkun

Zbog njega će se iz BG leteti direktno za Peking! KINESKI BIZNISMEN IMA MILIJARDE, a živi skromno!

Kompanija "Hainan Airlines" sklopila ugovor sa Vladom Srbije
Objavljeno:

Glavni čovek u kompaniji "HNA Group", koja je sklopila ugovor sa Vladom Srbije o uspostavljanju letova između Beograda i Pekinga je budistički tajkun Čen Feng.

foto: AP

Ovaj kineski privrednik poznat je po skromnom životu, poznato je da pripadnih budističke religije.

- Živim jednostavnim životom. Ne pijem, ne pušim, ne idem na prijeme, karaoke ili masaže. Drugačiji sam od ostalih kineskih privrednika – rekao je kineski tajkun za “Saut Čajna morning post”.

Kompanija "HNA" je jako uspešna korporacija, a ono što je ovaj privrednik postavio za cilj je ulazak u sto najboljih svetskih korporacija do 220.godine, a do 2030. u top 50.

Sedište kompanije je u gradu Hajkou, a pored aviokompanija, ova korporacija obuhvata i ćerke firme koje se bave drugim delatnostima. U okviru ove kompanije nalazi se još 13 aviokompanija pored “Hainan Airlines”.

Prema informacijama iz 2012. godine, njegova imperija prijavila je prihod od 17,5 milijardi dolara i profit od oko 837 miliona dolara. Već nakon tri godine (u 2015) godišnji prihod narastao je na oko 30 milijardi dolara.

Predsednik Tomislav Nikolić, ide u zvaničnu posetu Pekingu gde će se sastati sa najvišim zvaničnicima - predsednikom Si Đinpingom, premijerom Li Kećijangom i prvim čovekom Svekineskog narodnog kongresa Džang Deđijangom.

Sporazum o direktnoj liniji bi trebalo da bude ozvaničen u toku narednih dana.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.