EVO ZAŠTO NE MOŽETE ODMAH DA UBACITE KARTICU U BANKOMAT: Sigurno niste znali u čemu je caka
Bankomat, Foto: Profimedia

obratite pažnju

EVO ZAŠTO NE MOŽETE ODMAH DA UBACITE KARTICU U BANKOMAT: Sigurno niste znali u čemu je caka

Prvo što treba da znate na svakom bankomatu je naznačeno mesto gde ubacujete karticu

Objavljeno:

Mnogi koji su tek uplovili u radni odnos, a do sada nisu imali karticu na koju bi svakog meseca legla plata ili bilo koja uplata, muku muče sa upotrebom bakomata i ne znaju da podignu novac. Bankomat je elektronski samouslužni uređaj koji vam omogućava obavljanje platnih transakcija bez prisustva radnika banke ili pošte.

Ono što je najvažnije, prvo treba da nađete vaš bankomat, odnosno bankomat vaše banke kako vam ne bi naplatili proviziju. U zavisnosti od vrste kartice, na bankomatima pored podizanja novca možete u svakom trenutku da proverite stanje na vašem računu ako ne primate SMS poruke od banke koja vas o tome obaveštava

Prvo što treba da znate na svakom bankomatu je naznačeno mesto gde ubacujete karticu. Na nekim bankomatima je i naslikano na koju stranu treba da ubacite karticu (na način da ime i prezime na kartici budu okrenuti na gore, sa početkom imena i prezimena prema otvoru) i kada mesto gde se ubacuje kartica bude zelene boje, to je znak da možete da je ubacite. Uglavnom kada neko ispred vas podigne novac sa bankomata, on neće iste sekunde biti u funkciji i otvor gde je kartica neće svetleti i nećete moći da ubacite karticu. Na nekim bankomatima svetli i crveno kada ne možete da ubacite karticu, ali kada se promeni boja u zelenu onda možete.

bankomat
foto: Stefan Jokić, Ilustracija

Onda treba na brojevima ispred vas da ukucate PIN koji dobijete kada u banci izvadite karticu. Nakon PIN-a, pojaviće vam sve sve dostupne opcije na bankomatu, kao što je na primer "podizanje gotovine." Uvek ćete imati ponuđene opcije, ali možete i sami da izaberete sumu koju želite da podignete. Bankomat će vas posle pitati da li želite priznanicu i posle toga vam bankomat izbacuje novac kao i karticu nazad.

00:15

Pare padaju po Knez Mihailovoj

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.