DA LI SE KREDIT PONIŠTAVA AKO BANKA ODE U STEČAJ? Stručnjak razjasnio SVE i pomenuo "CRNE LISTE"!
Dušan Uzelac, Foto: PRINTSCREEN/RTS

večita dilema

DA LI SE KREDIT PONIŠTAVA AKO BANKA ODE U STEČAJ? Stručnjak razjasnio SVE i pomenuo "CRNE LISTE"!

Šta se dešava sa našim kreditom ukoliko ta banka ode u stečaj?

Objavljeno:

Dušan Uzelac sa portala Kamatica gostovao je u emisiji Puls Srbije gde je pružio uvid u proces dobijanja kredita u bankama i istakao faktore koji utiču na odobravanje istih.

- Skoro je 50 prema 50 da li ćete dobiti kredit u banci. To zavisi od raznih faktora. Prvo zavisi od same banke, neke banke ne daju razne vrste kredita. Vi možete baš da pogrešite kada od neke banke tražite stambeni kredit, a ona ima to u izlogu ali ne prodaje. Zato što je to poslovna praksa banke. Stambeni kredit je vrlo kompleksan proizvod za samu banku. Zato svega samo par banaka u Srbiji može da dozvoli to. Taj proizvod se prati 20 i kusur godina i operacije su kompleksne. Morate da imate set nekih službi unutar banke koji su skupi i zahtevaju veći iznos sredstava koji se plasiraju. To je nešto što mogu da dozvole samo par banaka u Srbiji - istakao je Uzelac.

Dušan Uzelac
Dušan Uzelacfoto: Kurir televizija

- Banke uglavnom gledaju mesta gde radite. U vreme korone banke su imale "crne liste" da tako kažem. Ugostiteljstvo je bilo pod znakom pitanja, transport i turizam. Ti ljudi koji su radili u tim industrijama nisu sa kvaliletnim i stabilnim prihodima za banku da bi ona dobila tu saradnju - rekao je Uzelac.

Voditeljku Milicu Marković interesovalo je šta se dešava sa našim kreditom ukoliko ta banka ode u stečaj.

- Nažalost, ne poništava se. Najčešće to preuzme to druga banka. Za klijente se ne desi ništa drastično, oni samo dobiju promenu broja računa i menjaju filijalu ili ekspozituru gde odlaze. Ali neka druga banka preuzme celu tu operativu - rekao je Uzelac.

Bonus video:

02:27

KREDITI ĆE RASTI JOŠ GODINU I PO DANA! Postoje 2 mogućnosti za zadužene građane, ali za jednu stvar PITAJU SE SAMO BANKE

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.