PUTINOV OMILJENI TAJKUN KUPIO PZP BEOGRAD! Oleg Deripaska platio 520 MILIONA za bivšu firmu Mila Đuraškovića!
Foto: AP

velika prodaja

PUTINOV OMILJENI TAJKUN KUPIO PZP BEOGRAD! Oleg Deripaska platio 520 MILIONA za bivšu firmu Mila Đuraškovića!

Austrijska kompanija "Štrabag", čiji je suvlasnik Oleg Deripaska, kupila je preduzeće koje je oduzeto biznismenu Milu Đuraškoviću
Objavljeno: 09:11h

Velika austrijska kompanija "Štrabag", čiji je suvlasnik Oleg Deripaska, ruski tajkun poznat po izuzetno dobrim vezama sa Vladimirom Putinom, kupila je za 520 miliona dinara Preduzeće za puteve "Beograd".

Ova firma je, inače, ranije oduzeta biznismenu Milu Đuraškoviću i stavljena na spisak preduzeća u restrukturiranju, pišu Večernje Novosti. OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako saznaje ovaj list, na poziv za kupovinu javilo se deset kompanije, ali su samo tri uplatile depozit - Štrabag, PZP "Požarevac" i "Kopernikus".

Ipak, ovoj kompaniji nije značajno skočila cena, pa je Štrabag firmu kupio za 520 miliona dinara, samo 14 miliona više od početne cene.

Inače, PZP "Beograd" je jedna od bivših firmi Mila Đuraškovića, vlasnika "Nibens grupe", koji je osuđen zbog malverzacija i utaje poreza.

PZP "Beograd je pre šest godina vraćena državi i stavljena na spisak preduzeća u restrukturiranju.

Inače, Štrabag već poseduje "Vojvodinaput" iz Pančeva, "Puteve Čačak" i PZP "Zaječar".

U ovim preduzećima je, inače, navode Novosti, odmah posle preuzimanja, Štrabag otpustio 60 odsto zaposlenih. Ova kompanija u Srbiji gradi i robnu kuću "Ikea", pristupne saobraćajnice do "Prokopa".

Ovo je vodeća putarska kompanija u ovom delu sveta, a jedan od tri najveća vlasnika je firma "Rasperia trading" Olega Deripaske.

Inače, Deripaska je nedavno pominjan kao čovek s čijim novcem je finansirana saradnja Kremlja i ljudi iz Trampove kampanje, zbog čega je, da podsetimo, u Americi izbio neviđen politički skandal. Deripaska se pominje kao Putinov "omiljeni tajkun", i čovek koji ne odbija naloge predsednika Rusije.

Inače, momenat kad je uspostavljen ovaj odnos poverenja i poslušnosti desio se 2009. godine. Pogledajte snimak na kojem Putin tera Deripasku da potpiše dokument kojima vraća prethodno otpuštene radnike na radna mesta. Deripaska je, sav crven, pristao, ali je pritom napravio i jednu grešku o kojoj je godinama brujao internet:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.