OVO SU HIT BIZNIS IDEJE ZA KOJE VAM TREBA OD 200 DO 1.000 EVRA! Manite se biroa, krenite u akciju!
Foto: Thinkstock

preduzetnički duh!

OVO SU HIT BIZNIS IDEJE ZA KOJE VAM TREBA OD 200 DO 1.000 EVRA! Manite se biroa, krenite u akciju!

Pametan nađe način, zar ne?
Objavljeno: 22:18h

Želite da započnete svoj biznis, da ne čekate da vas neko zaposli, i to pod lošim uslovima? To je sasvim ok! Ali, vrlo često je prva, a nekad i jedina prepreka - novac!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zato smo istražili koje to poslove možete započeti kod nas za sumu do 1.000 evra.

Proizvodnja sapuna od eteričnih ulja

foto: Youtube printscreen

Za pokretanje proizvodnje sapuna treba vam oko 500 evra, savetuje sajt novipočetak. Kalupi, šporet, posude za pripremanje sapuna i digitalna vaga - jedina su oprema.

Dodatni troškovi su jedino registrovanje pravnog lica, a proizvode možete prodavati i firmama i građanima.

Uslužno pakovanje poklona

Biznis od pakovanja poklona? Može!

Za pokretanje delatnosti neophodan je prostor od minimum 3 m2, koji može biti samostalan ili u okviru nekog većeg prostora (u tržnom centru, deo lokala koji se bavi prodajom neke druge robe, ulični kiosk), radni sto, više vrsta makaza (obične nazubljene), ukrasni papiri, trake, mašne, više vrsta ukrasnih kutija i fiskalna kasa...

Ulaganja su oko 1.000 evra.

Potreban je smisao za estetiku, poželjno je prethodno iskustvo i kursevi za aranžiranje, a registrujete se kao preduzetnik.

Čuvanje ljubimaca

foto: Stock

Za pokretanje delatnosti potreban je prostor od oko 30 m2 ako se planira stacionarno čuvanje. Kućni ljubimci se mogu čuvati i u sopstvenom stanu, kući ili dvorištu. Pored čuvanja moguće je pružati usluge šetanja ljubimaca, odvođenja kod veterinar i dr.

Treba vam samo oko 200 evra, ali postoje i dodatni troškovi. Mesečni zakup objekta (80-100 EUR plus troškovi – voda struja i sl.), kao i mesečne obaveze prema državi vezano za penzijsko-invalidsko i zdravstveno osiguranje, nezaposlenost, za vlasnika i zaposlene radnike. Ovi troškovi zavise od izabrane osnovice, ali neki optimalni trošak je oko 160 EUR po pojedincu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.