EVO KOLIKO KOŠTAJU VIKENDICE NA SRPSKIM PLANINAMA: Na Fruškoj gori za 34.000 evra, Kosmaj 52.000, a Zlatibor PAPREN
Foto: Zorana Jevtić

CENE

EVO KOLIKO KOŠTAJU VIKENDICE NA SRPSKIM PLANINAMA: Na Fruškoj gori za 34.000 evra, Kosmaj 52.000, a Zlatibor PAPREN

Pored Fruške gore i Kosmaja, još jedna planina je vrlo atraktivna za kupovinu kuća za odmor u prirodi

Objavljeno:

Uživanja u prirodnim lepotama nikad dosta. Sve više građana tako se odlučuje da kupi vikendicu ili bar plac. Želje se najčešće kreću u pravcu da nije daleko od mesta boravka, ali i da nema gužve. Ponuda je istovremeno raznolika. Ima i malih kuća za odmor koje koštaju od 30 hiljada evra pa naviše do onih čija je cena i mnogo veća.

Fruška gora

Fruška gora je jedna od omiljenijih destinacija kada je odmor u pitanju. Upravo je naslov jednog oglasa na internetu "Garsonjera u srcu Fruške gore - idealna za vikend beg/život".

Fruška gora
Fruška gorafoto: Printscreen / Youtube / Djordje Jojkic

U pitanju je mala nekretnina od 22 kvadrata po ceni od 34.000 evra. Nalazi u sklopu "zgrade sa ukupno četiri prizemna stana na teritoriji Nacionalnog parka, uknjižena je kao stan – garsonjera u privatnom vlasništvu, ali po svemu ispunjava uslove male simpatične vikendice". Ovako je naveo oglašivač i dodao da "za cenu ove nekretnine danas u gradu možete kupiti samo garažno mesto".

Dalje se navodi da se sastoji od ulaznog hodnika, kupatila, male kuhinje i dnevne sobe. Ima stakleni portal - staklena terasna vrata okrenuta ka šumi, pa se može uživati u pogledu na zelenilo. Adaptirana je pre nekoliko godina, a grejanje je na klimu.

Za ljubitelje većih prostora, na sajtu Nekretnine.rs se može videti ponuda za vikendicu od 120 metara kvadratnih, a cena je potpuno opozitna prvom primeru i inosi 77.500 evra, odnosno 646 evra po metru kvadratnom. Vikendica je na sprat i ima ukupno 3 sobe. Idealna je za boravak porodice ili većeg društva.

Uz to ima i garažni prostor, spoljno parking mesto, terasu, vešernicu. Grejanje je na TA i peć na drva, ali je i kompletno toplotno izlovana. Takođe je opremljena telekomunikacionim i internet priključcima.

Čortanovci

Čortanovci se nalaze u opštini Inđija, kroz mesto prolazi magistralna železnička pruga Beograd – Novi Sad – Subotica. Zbog blizine glavnom gradu je vrlo popularano kao mesto za odmor, pa se tu mogu naći odlične vikendice prosečne cene oko 50.000 evra.

Na primer, kuća na 10 ari placa ukupne površine 98m2 sa terasom, pomoćnim prostorijama i pečenjarom se ceni 55.000 evra na jednom sajtu. Starogradnja, ali kvalitetno urađena, navodi se u opisu. Ima još i bunar i priključak za gas.

Nešto jeftinije je jednoetažna vikendica od 46 kvadrata koja se nudi po ceni od 41.200 evra. Uz kuću ide i plac i voćnjak.

Kosmaj

Kada se govori o vikendicama, ne može se preskočiti Kosmaj. U ponudi za 52.000 je kuća od 55 metara kvadratnih i 10 ari placa. Navodi se da je kuća nova, montažna, ima PVC stolariju, ali da je jedino potrebno uređenje dvorišta.

Kosmaj
Kosmajfoto: Printscreen/Youtube/Milos Petrusic

Najpopularnije turističko naselje ovde je Babe, koje se nalazi na 55 kilometara od glavnog grada. Sudeći prema sajtu Nekretnine.rs, vikendicu od 100 kvadrata tu možete kupiti za okruglo 88.000 evra. Porodična kuća standardne gradnje se još diči i placem naslonjenim na šumu sa četinarima, brezama i voćem, što je čini idealnom za beg od gradskih sirena i dugačkih kolona na semaforima.

Iako je pojam idealne vikendice izazito subjektivno obojen, ipak su tu neke karakteristike koje skoro svi vole: drvored, sopstvena bašta i prostor da se smesti montažni bazen. Ovakva kuća se može naći u naselju Babe za 76.000 evra, a površina joj je 63 kvadratna metra, a uz to ide plac sa gorenavedenim karakteristikama od 11 ari.

Zlatibor

Pored Fruške gore i Kosmaja, još jedna planina je vrlo atraktivna za kupovinu kuća za odmor u prirodi. U pitanju je Zlatibor na čijim obroncima možete naći vikendicu od 134 kvadrata po ceni od 136 kvadrata po ceni od 78.000 evra.

Kako se navodi na stranici, kuća se nalazi u okviru vikend naselja u Smiljanskim zakosima. Radi se o novogradnji sa ukupno 5 soba i 2 kupatila. Oglašivač navodi mogućnost da se nekretnina podeli na dva dela i odvojeno zakupi. Tako se dobije posebno brvnara u gornjem delu i jednoiposoban stan u suterenu od 50 kvadrata. Zanimljivo je da vikendica ima podno grejanje, ali i garderobere. Bunar, garažno mesto i terasa su sastavni deo poseda.

Druga ponuda je nešto povoljnija. Za 52.000 evra može se kupiti vikendica u ovom prelepom delu Zapadne Srbije. Kuća je površine 60 kvadrata sa 4 ari placa u etno naselju Omar. To je oko 10km od centra Zlatibora na putu Zlatibor-Sirogojno.

Sastoji se od 2 spavaće sobe, dnevog boravka, kuhinje, kupatila, velikog trema i ograđenog dvorišta, što može biti idealno za igranje dece, roštilj ili sportske aktivnosti.

Bajina Bašta

Na prirodne lepote Zapadne Srbije teško možete ostati ravnodušni, a to potvrđuje i velika potražnja za vikendicama u Bajinoj Bašti.

Za 53.000 evra se može kuptiti kuća od 80 kvadrata na obali Drine. Ima dve spavaće sobe i kupatilo, a reka je na 50 metara. Još zanimljivija je ponuda od 49.000 evra za vikendicu od 120 kvadrata i 11 ari placa sa pogledom na jezero Perućac.

Ukoliko neko želi da kupi hostel u ovom kraju, evo kakvu smo još ponudu našli na internetu. Naime, prodaje se kompleks nekadašnjeg hostela na 3 kilometra od Bajine Bašte za 217.000 evra. Kompleks se nalazi u blizini manastira Rača i na 15 kilometara od jezera.

(Espreso/Blic Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.