ZASADIŠ SEME - NIČU HILJADE EVRA! Ovo su najisplativije biljke koje možete gajiti kod nas! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

unosno!

ZASADIŠ SEME - NIČU HILJADE EVRA! Ovo su najisplativije biljke koje možete gajiti kod nas! (VIDEO)

Postoje biljke u Srbiji čiji vam uzgoj može donositi sigurnu i veliku zaradu, pa i hiljade i hiljade evra
Objavljeno: 16:17h

Srpsko selo umire, od njiva nema zarade, nema hleba... Čujemo to svakodnevno. Ali postoje biljke u Srbiji čiji vam uzgoj može donositi sigurnu i veliku zaradu. Stoga, samo pametno.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Smilje

Iako je ovo pionirski posao u Srbiji, ubedićemo vas lako da je možda i poljoprivredna šansa decenije. Eterično ulje dobijeno od ove biljke prodaje se i po ceni od 1.800 evra po kilogramu na malo. Njega koriste za uklanjanje bora, ožiljaka, strija i modrica.

Ova biljka sadrži visok procenat kolagena pa je, zato, Francuzi nazivaju “immortelle” („besmrtna“).

Šansa je i u tome što uzgajivača još uvek nema - svega jedan u regionu. Ali ulaganje nisu mala. Kako je jedini uzgajivač u našoj zemlji otkrio za magazin BiF, početna ulaganja kreću se od tri do pet hiljada evra po hektaru. U prvoj godini uspete da pokrijete neke elementarne troškove, a novac povratite i počnete da zarađujete u trećoj.

Dakle, strpljen spašen!

A da li je Srbija dobro tlo za ovo bilje? Ovdašnja proizvodnja po kvalitetu može da parira smilju koje se uzgaja u meditaranskim zemljama, uključujući i Korziku koja je posebno poznata upravo po ovoj kulturi, pokazala su istraživanja.

Batat

Slatki krompir ili batat je višegodišnja tropska biljka iz familije slakova, a iako su po nazivu slični, ova namirnica nema nikakve veze sa običnim krompirom.

Nema mnogo sličnosti ni po zaradi. U trgovačkim centrima kilogram se plaća 330 dinara!

Ipak, ulaganja su i ovde ogromna. Za početak ovog biznisa biće vam potrebno od 6.700 do 8.000 evra!

Analiza stručnjaka sa poljoprivrednih fakulteta još pre nekoliko godina je pokazala da bi proizvodnja batata, koja je uglavnom rezervisana za tople tropske krajeve, bila isplativa i na Balkanu odnosno u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, kao i crnogorskom priobalju, preneli su nedavno mediji.

Paulovnija

Paulovnija donosi odličnu zaradu, ali se na nju mora sačekati nekoliko godina, prenosi Paulovnija.info.

Ako imate nešto ušteđevine kod sebe, bolje je uložiti u paulovniju nego čekati profit od kamate u banci. A može i ovako: rizici sa paulovnijom gotovo da ne postoje (ni grad je ne može uništiti), a profit je veći od bilo koje poljoprivredne kutlure koja se gaji u Srbiji, tvrde sa ovog sajta.

I što je najvažnije, paulovnija ne zahteva svakodnevni rad i negu!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.