Vučić: 27 stranih kompanija hoće aerodrom Nikola Tesla!
Foto: Fonet

dobra vest

Vučić: 27 stranih kompanija hoće aerodrom Nikola Tesla!

Za koncesiju zainteresovano pet kompanija iz Kine, ali i kompanije iz Francuske, Nemačke i drugih zemalja
Objavljeno: 13:00h

Za koncesiju za aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu zainteresovano je 27 kompanija, preneo je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je povodom svečanog otvaranja Centra za objedinjenene usluge Etihada rekao da je za koncesiju zainteresovano 27 kompanija, pet iz Kine, Francuske, Nemačke i drugih zemalja.

Prema njegovim rečima biće velika borba oko koncensije, jer svi vide Beograd kao važno i značajno mesto, čvorište svih puteva, ne samo u jugoistočnoj Evropi, već i celog starog kontinenta.

Vučić je, na pitanje novinara, rekao da ne može da navede imena firmi, jer je ogroman interes, navodechi da je četiri iz Francuske, četiri iz Kine, Rusije, Nemačke i Rusije, i da se radi o najmoćnijim kompanijama.

- Ogroman interes vlada za aerodromom. Naš aerodrom je mnogo jači, moćniji i veći od drugih u regionu, a to mnogo govori o našoj zemlji - konstatovao je Vučić, dodajući da se ranije za zagrebački aerodrom javilo svega 10 ponuđača.

Vučić je rekao da će pri odabiru koncesionara biti vođeno računa o kvalitetu, garanciji i ceni, uz to da mora biti renomirana firma. Osvrnuvši se na negativne komentare, za koje kaže da su zlonamerni, objasnio je da mi ne ne gubimo koncesijom ništa, vech samo dobijamo nešto. - Sve ostaje u našem vlasništvu, samo što neko dolazi da ulaže ogroman novac. Sve to možemo da uradimo samo zato što imamo uspešnu nacionalnu aviokompaniju i dobar aerodrom. Pre tri godine nismo mogli ni da pomislimo da imamo zaradu od 50 miliona evra, a danas možemo, uz koncensionara, da ostvarimo 350 uz 700 miliona evra investicija. To je ogroman novac o kojem nismo ni sanjali - rekao je Vučić.

Prema Vučićevim rečima, sada su predate neobavezujuće ponude, a u junu ili julu imaćemo obavezujuće. - Treba da pronađemo najbolje, uzmemo najviše para i najviše zaradimo za zemlju - rekao je on.

Vučić je izrazio nadu da će biti otvorena linija Beograd. Srbija je, kako je rekao, spremna da pomogne kompaniji koja bi uvela dirketnu liniju za Peking, jer će to dovesti na desetine hiljada turista.

S tim u vezi je preneo da je gradonačelnik Beograda Siniša Mali već pripremio znakove na više jezika, što će uraditi i drugi gradovi u Srbiji.

Koncesionar će, prema Vučićevim rečima, imati obavezu prema radnicima, i zaposliće veći broj ljudi, pošto će kapacitet aerodroma biti uvećan.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.