ŠTO JUŽNIJE, TO TUŽNIJE: Ovo je računica za kupovinu placeva u Srbiji, Beograd prednjači, jedna opština na RUBU!
Plac, Foto: PRINTSCREEN/SASOMANGE.RS, zoran saponjic, Beta Miloš Miškov

preterivanje?

ŠTO JUŽNIJE, TO TUŽNIJE: Ovo je računica za kupovinu placeva u Srbiji, Beograd prednjači, jedna opština na RUBU!

Placevi na periferiji i obodnim opštinama su višestruko jeftiniji.

Objavljeno:

Cene nekretnina mesecima unazad drže jaku cenu, slična situacija je i sa svim ostalim nepokretnostima. Glavobolje imaju i oni koji su se odlučili da sagrade porodičnu kuću, bilo u prestonici ili u gradovima u unutrašnjosti. Po najvišim cena još uvek se prodaju placevu u Beogradu, ali ni Niš, Kragujevac i Novi Sad nisu daleko. Nešto jeftiniji placevi mogu se naći u unutrašnjosti, posebno na jugu zemlje, mada se poskupljenje oseti i kod njih.

Beograd

Beograd prednjači kada su cene nekretnina i zemljišta u pitanju. Na oglasima se mogu naći zemljišta koja po aru koštaju neverovtnih 25.000 evra.

Oglas koji je nama posebno privukao pažnju jeste zemljište na Lekinom brdu koje košta 280.000 evra.

Placevi
foto: Printscreen/Sasomange.rs

Oni koji imaju manji budžet ili jednostavno žele da se sklone od gradske gužve, plac će platiti znatno jeftinije. U Ralji, Ritopeku, Surčinu, Dobanovcima cene ara dosta su niže, pa se plačevi mogu naći i za 40.000 evra.

Međutim, Mali Mokri Lug i i Karaburma nimalo nisu jeftini iako se radi o udaljenijim lokacijama, pa tako zemljište na Karaburmi košta 250.000 evra, a u Malom Mokrom Lugu čak 150.000 evra.

1 / 2 Foto: Printscreen/Sasomange.rs

Novi Sad

Novi Sad ima dosta pristupačniju cenu kada su zemljišta u pitanju, ali je opet skuplje u odnosu na prethodne godine. Cena naravno zavisi od lokacije, ali i od kvaliteta zemljišta. Znatno skuplji plac lociran je na Petrovaradicu, dok se u Sremskoj Kamenici mogu naći i za duplo manje pare.

Placevi
foto: Printscreen/Sasomange.rs

Kragujevac

Kragujevac je, čini nam se ubrzano procvetao, pa su "procvetale" i cene zemljišta. Kragujevačka ponuda zemljišt uglavnom je locirana u prigradskim naseljima, dok centar prednjači sa prodajom stanova.

1 / 3 Foto: Printscreen/Sasomange.rs

U zavisnosti od lokacije, cene variraju od 20.000 evra do 150.000 evra.

Niš

U Nišu je već malo drugačija situacija. Zemljište koje u Beogradu ne možete naći za ispod 100.000 evra, u Nišu ćete naći i za 30.000. A cene na glasima kreću se od 13.000 evra do skoro 70.000 evra.

1 / 2 Foto: Printscreen/Sasomange.rs

Prokuplje

Jedan oglas u prokuplju nesumnjivo privlači pažnju jer košta koliko i plac u bližem delu Beograda. Pretpostavka je da je zemljište namenjeno investitorima, ali ni to nije izgovor za vrtoglavu cifru od 200.000 evra.

Placevi
foto: Printscreen/Sasomange.rs

Kuršumlija

Definitivno najsiromašnija opština još uvek drži svoje stare cene, kako nekretnina, tako i zemljišta. Oni malo hrabriji odlučuju da podignu cene, ali je pitanje da li će se naći kupac.

Ni to što je Kuršumlijska banja renovirana i konačno dobila svoj stari sjaj, stanovništvu mnogo ne pomaže.

Na samo petnaestak kilometara od centra Kuršumlije, zemljište od 7,5 ara košta samo 18.000 evra.

Placevi
foto: Printscreen/Sasomange.rs

(Espreso/Nova


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.