U NOVOM SADU SE PRODAJE 25 STANOVA, EVO KOLIKO JE KVADRAT: Možete platiti i na 240 RATA (FOTO)
Stanovi, Foto: Profimedia

RAZMISLITE

U NOVOM SADU SE PRODAJE 25 STANOVA, EVO KOLIKO JE KVADRAT: Možete platiti i na 240 RATA (FOTO)

Stanovi mogu da se pogledaju ponedeljkom i petkom u periodu od 11 do 13 časova. Stanovi su od 40, 43, 56 i 60 kvadrata.

Objavljeno: 23:19h

U toku je javni poziv za prodaju 25 solidarnih stanova u Ulici Momčila Tapavice BB. Ove stanove zainteresovani će, pre odluke da ih pazare, moći da pogledaju.

Kako je Radio 021 pisao, reč je o stanovima koji se prodaju po ceni od oko 1.000 evra po kvadratu, što predstavlja meru podrške građanima da reše svoje stambeno pitanje. Na konkursu se nudi 25 od 27 stanova u lameli 5 - dva stana prodaće se po komercijalnim, a ne povlašćenim uslovima.

Stan je moguće kupiti na 240 rata, odnosno može se otplaćivati 20 godina.

Prema novom obaveštenju Gradske uprave za imovinu, stanove zainteresovani mogu da pogledaju u vreme trajanja javnog poziva - do 5. maja, a počev od ponedeljka 10. aprila.

Stanovi mogu da se pogledaju ponedeljkom i petkom u periodu od 11 do 13 časova.

Stan
foto: Printscreen/RTS

Ovo su uslovi

Postoje određeni uslovi koje kupci moraju da zadovolje. Moraju da budu državljani Srbije, da imaju prebivalište u Novom Sadu, da ne poseduju stan ili kuću na području Srbije ili da nekretninu nisu otuđili u prethodne tri godine. Takođe, jedan od uslova je taj da svojim sredstvima ne mogu da reše stambenu potrebu po tržišnim uslovima.

Ovi stanovi prodaju se po ceni od oko 1.000 evra po kvadratu i namenjeni su porodicama koje zadovoljavaju nekoliko kriterijuma.

Novi Sad gradnju solidarnih stanova sprovodi kao vid podrške stanovništvu u rešavanju stambenog pitanja, a plan je da se u budućnosti zida još ovakvih zgrada.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi da je cena kvadrata 116.774,63 dinara. Stan je moguće kupiti na 240 rata, odnosno može se otplaćivati 20 godina.

Kakvi su stanovi?

U ponudi je sedam stanova prosečne površine od 40 kvadratnih metara koji su namenjeni dvočlanim porodica. Osam stanova površine 43 kvadratna metra prodaju se za tročlana domaćinstva.

Za četvoročlane porodice namenjeno je pet stanova od 56 kvadrata, dok je isto toliko stanova površine od 60 kvadratnih metara namenjeno za petočlana domaćinstva.

Koji su uslovi?

Zainteresovani za kupovinu moraju da budu državljani Srbije, da imaju prebivalište u Novom Sadu, da ne poseduju stan ili kuću na području Srbije ili da nekretninu nisu otuđili u prethodne tri godine. Takođe, jedan od uslova je taj da svojim sredstvima ne mogu da reše stambenu potrebu po tržišnim uslovima.

Postavljena je maksimalna granica mesečnih prihoda koje kandidat za stan može da ima. Ovo zavisi od kategorije, ali je prosečna visina primanja ograničena na 110.000 po osobi.

Rok za prijavu na konkurs je 30 dana, a prijave se podnose Stambenoj komisije putem Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne odnose.

Više informacija, kao i potrebnu dokumentaciju, moći ćete da pronađete uskoro na sajtovima Grada , kao i na sajtu Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne odnose.

Solidarni stanovi

Do sada je u Momčila Tapavice, na Novom naselju, osim lamele 5 za koju je sada raspisan konkurs, useljene i lamela 6. U ovoj useljenoj zgradi stanovi su se prodavali po ceni od 99.000 dinara po kvadratnom metru.

Prema gradskim planovima, u ovoj ulici treba da bude ukupno šest lamela sa 173 stana, a do sada su sagrađene dve zgrade sa po 27 stanova.

Za sada nije poznato kada će se nastaviti izgradnja ostalih stanova. Poslednje informacije iz lokalne uprave su da Stambena agencija radi na tome da se ostatak izgradi u dve faze, te da se priprema izmena građevinske dozvole kako bi se povećela korisna površina za oko 500 kvadratnih metara.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.