SVAKI DEVETI POLOVNJAK U SRBIJI IMA VRAĆENU KILOMETRAŽU: Evo kako da sami izračunate KOLIKO je stvarno auto PREŠAO!
Pređena kilometraža, Foto: Printscreen/Youtube/Auto Analiza/Nemanja Lazarević

ne dajte da vas prevare

SVAKI DEVETI POLOVNJAK U SRBIJI IMA VRAĆENU KILOMETRAŽU: Evo kako da sami izračunate KOLIKO je stvarno auto PREŠAO!

Ovaj problem, baš kao i prikrivanje štete na kolima, nije prisutan samo u našoj zemlji

Objavljeno:

Neki podaci govore da je svaki treći polovni automobil u Srbiji havarisan, a da svaki deveti ima vraćenu kilometražu. Ovaj problem, baš kao i prikrivanje štete na kolima, nije prisutan samo u našoj zemlji. Da li i kako možemo da znamo koja je stvarna kilometraža koju je određeni auto prešao?

Nemanja Lazarević, kreator sadržaja „Autoanaliza“, za TV Prva objašnjava koji sve mehanizmi postoje i u kojim slučajevima su više, a u kojim manje merodavni.

Lazarević ističe da su mehaničari tu da procene realno stanje vozila, pre svega motor koji potencijalno može da nas baci na ozbiljan trošak, ali da s druge strane, majstori nisu tu koji imaju previše mehanizama za utvrđivanje prave kilometraže.

Kilometraža
Kilometraža foto: Printscreen/Youtube/Auto Analiza/Nemanja Lazarević

Pa, da li onda na osnovu godišta automobila možemo da utvrdimo koliko je prešao? Lazarević daje odgovor koji bi svi trebalo da znaju, a matematika je prilično jednostavna – na zapadu je, prema njegovim rečima, godišnji prosek 30-40.000 km, pa izračunajte sami!

"Dobar automobil sa pravom, manjom kilometražom podjednako košta i na zapadu i kod nas, a pri tom kada ga uvozite imate dodatne troškove poreza, uvoza, špedicije i svega", objašnjava Lazarević i dodaje da je po njegovom mišljenju pri kupovini mlađih automobila najbolja solucija auto koji je kupljen nov u Srbiji od prvog vlasnika koji ga je redovno održavao u ovlašćenom servisu. Ipak, Lazarević ističe da su takvi automobili i znatno skuplji.

Prodaja polovnih vozila
Prodaja polovnih vozilafoto: Nemanja Pančić

(Espreso / TV Prva / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.