LOVILI SMO TAPKAROŠE KOVERTI ZA RAČUNE NA ZELENJAKU: Da li smo ih našli?!
Foto: Printscreen, Nebojša Mandić

pomama

LOVILI SMO TAPKAROŠE KOVERTI ZA RAČUNE NA ZELENJAKU: Da li smo ih našli?!

Čuli smo da postoji razvijeno sivo tržište ovih koverti, i krenuli tim tragom - međutim...
Objavljeno: 15:49h

Iako su pojedini mediji tvrdili da se koverte za nagradnu igru, u kojoj država poklanja stan, prodaju ilegalno za 100 dinara, danas smo obišli par udarnih mesta u gradu, pijace i stanice - i ni traga tapkarošima. Obišli smo i pošte, misleći da će tapkaroši vrebati ljude koji nisu našli koverte, ali ni tamo ih nije bilo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

A i zašto bi: u pošti smo zatekli dovoljan broj koverti, a radnica nam je dala samo tri. To je maksimum!

- Jel može još neka? - pitali smo.

- Ne, ne, to je maksimum - ljubazno se osmehnula radnica.

I tako smo od lova na tapkaroše došli do tri besplatne koverte.

I iz Vlade su danas potvrdili da koverata ima dovoljno, da su besplatne, a i da je besplatna poštarina za slanje.

Evidentno je da je do nestašice koverata dolazilo jer su ih građani uzimali masovno, a sada, kada je broj ograničen, stanje je sasvim drugačije. A kako je krenula i dodatna inspekcija prometnih mesta, u potrazi za ovim tapkarošima, izgleda da su oni nestali.

Da su Srbi "poludeli" za ovom nagradnom igrom jasno je i iz primera o kom je pisala prestonička štampa, da je jedna penzionerka tražila da joj za rođendan umesto cveća donose račune, i da tako poveća šansu za pobedom.

Iako su mnogi odustali od poverenja u državu, u ovu nagradnu igru, iz nekog razloga, slepo veruju, pa se nadaju besplatnom krovu nad glavom.

Sociolog Ratko Božović kaže da je ovde posredi više neka virtuelna projekcija nego stvarnost:

foto: Fonet

- To je sve deo vrednosnog košmara u kome je "prevarologija" dobila nadmoć nad realnošću. To je sve jedna politička kampanja, marketing, u suštini, iako će verovatno neko i dobiti taj stan! Kod nas je dominantna lažomanija, koja uspeva, jer smo po nepismenosti prvi u Evropi, po odlivu mozga smo drugi, devastirana smo zemlja, istina je ovde nemoguća i najmanje verovatna. Onda je sve moguće - kaže Božović.

foto: Printscreen

On tvrdi da ovde igra ulogu i nada ljudi, ali i da svi mi, naročito u ovakvoj realnosti, imamo kapaciteta da budemo prevareni.

Nagradna igra, čiji je cilj motivisanje građana da se uključe u borbu protiv sive ekonomije i podigne poreski moral kod građana, traje do 1. aprila.

Jedna osoba može poslati neograničen broj koverti sa računima ili slipovima. Šalje se 10 fiskalnih računa ili slipova izdatih u 2017. godini sa iznosima od najmanje 100 dinara.

foto: Stock

Među nagradama su putovanja, automobili, tehnička roba, a glavna nagrada je stan u Beogradu.

Bonus video:

Pomama za nagradnom igrom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.