PALE CENE POJEDINIH NAMIRNICA: Evo SPISKA!
Žitarice, Foto: EPA-EFE/YAHYA ARHAB, Stefan Jokić

saopštenje

PALE CENE POJEDINIH NAMIRNICA: Evo SPISKA!

"Na ovom tržištu i dalje je prisutna veća ponuda pšenice sa većim sadržajem proteina, dok su kupci svoje interesovanje izrazili za pšenicu sa proteinom 11,5 odsto"

Objavljeno: 16:04h

Soja je protekle nedelje na Produktnoj berzi u Novom Sadu pojeftinila u odnosu na nedelju ranije više od pet odsto, kukuruz oko tri odsto, pšenica oko 1,4 odsto, a suncokretova sačma 2,4 odsto, saopštila je danas ta berza.

Za soju je zaključen samo jedan ugovor po ceni od 65 dinara po kilogramu, bez poreza na dodatu vrednost (PDV), što je pad od 5,8 odsto u odnosu na sedam dana ranije. U odnosu na prethodnu godinu u istom periodu, cena te uljarice je niža za oko 11 odsto.

Žitarice
Žitaricefoto: EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Manje interesovanje kupaca za kukuruz obaralo je, tokom nedelje, kontinuirano cenu te žitarice, ugovori su sklapani u rasponu od ;32 do 32,50 dinara po kilogramu, bez PDV-a (35,43 sa PDV), što je pad od 3,13 odsto.

Pšenica je bila najzastupljenija u trgovanju tokom ove nedelje. U zavisnosti od parametara kvaliteta, ovom žitaricom trgovalo se od 33,80 do 37,50 dinara po kilogramu, bez PDV-a (37,86 dinara sa PDV-om).

"Na ovom tržištu i dalje je prisutna veća ponuda pšenice sa većim sadržajem proteina, dok su kupci svoje interesovanje izrazili za pšenicu sa proteinom 11,5 odsto", navedeno je u saopštenju.

Od drugih roba, trgovalo se suncokretovom sačmom u većem obimu u odnosu na raniji period. Početkom nedelje, ugovori su zaključeni po ceni od 34 dinara po kilogramu, bez PDV-a, da bi usled silaznog cenovnog trenda, krajem nedelje, sačma bila trgovana po 33,80 dinara, bez PDV-a. U odnosu na prošlonedeljni cenovni nivo, to je pad od 2,4 odsto.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.