NEMATE KEŠ, NEZAPOSLENI STE I ŽELITE DA BUDETE MENADŽER? Evo ŠANSE za vas, država raspisala konkurs za direktore u 8 javnih preduzeća!
Foto: Stock / Fonet

posao sigurica

NEMATE KEŠ, NEZAPOSLENI STE I ŽELITE DA BUDETE MENADŽER? Evo ŠANSE za vas, država raspisala konkurs za direktore u 8 javnih preduzeća!

Konkursi će biti objavljeni i u Službenom glasniku, od petka 10. februara. Kandidati mogu da dostave prijave na konkurs 30 dana od dana objavljivanja
Objavljeno: 09:38h

Javni konkursi za izbor direktora u osam javnih preduzeća u Srbiji objavljeni su u Večernjim novostima u današnjem broju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Javni konkurs su objavljen za preduzeća Putevi Srbije, Transnafta, Koridori Srbije, Državna lutrija Srbije, kao i za četiri nacionalna parka: Tara, Đerdap, Fruška gora i Kopaonik.

Konkursi će biti objavljeni i u Službenom glasniku, od petka 10. februara, rečeno je ranije agenciji Beta u Ministarstvu privrede Srbije.

Kandidati mogu da dostave prijave na konkurs 30 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

Skupština Srbije usvojila je Zakon o javnim preduzećima krajem februara prošle godine koji predviđa da se direktori javnih preduzeća u Srbiji biraju na javnom konkursu i da neće moći da budu partijski funkcioneri.

Novi zakon propisuje i da direktora javnog preduzeća na period od četiri godine imenuje vlada, na osnovu sprovedenog javnog konkursa.

Direktor javnog preduzeća neće moći da bude član organa političke stranke, odnosno moraće da mu miruje funkcija u organu stranke.

foto: Reprint, Večernje novosti

BONUS VIDEO:

Espreso ponovo u tematskom vozu: Ovog puta smo stigli do kranje destinacije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.