Intervju, Živorad Vasić: Pravimo hotelski dragulj u Sloveniji
Foto: Kurir arhiva

regionalni direktor Interkontinental hotels grupe

Intervju, Živorad Vasić: Pravimo hotelski dragulj u Sloveniji

To će biti izuzetan objekat u svakom smislu, investicija je vredna skoro 50 miliona evra i očekujemo da će biti vraćena za sedam-osam godina. Veoma smo zadovoljni što će Ljubljana u srcu grada dobiti jedan svetski brend
Objavljeno: 15:26h

Hotelijerstvo na Balkanu postaje znatno bogatije - tokom ove godine u Ljubljani sa radom počinje "Interkontinental".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Živorad Vasić, regionalni direktor "Interkontinental hotels grupe", koja vodi i "Kraun plazu" u Beogradu, govorio je za slovenački "Delo" o ovoj vrednoj investiciji "Delta holdinga" u Sloveniji, planovima i onome što će svim gostima hotela biti na raspolaganju.

Kako napreduju radovi, kad će otvaranje "Interkontinentala" u Ljubljani?

- Hotel je spolja potpuno završen, a unutrašnjost se uveliko radi. To znači da će hotel građevinski biti završen, kako smo i obećali, početkom maja. Odmah zatim, tim "Interkontinental grupe" ulazi u hotel da bi obavio takozvani stejdžing i biće im potrebno oko dva, dva i po meseca da hotel u potpunosti postave, da se isprobaju svi meniji, urade kompletni treninzi sa zaposlenima... U međuvremenu smo počeli i da zapošljavamo. Hotel će početi da radi u avgustu, a krajem septembra planiramo svečano otvaranje.

BROJKE

50 miliona evra vredna je investicija 165 soba imaće hotel 8 luksuznih apartmana 450 ljudi moći će da primi balska dvorana 19. sprat rezervisan je sa spa centar, bazen i teretanu 20. sprat je mesto za restoran s pogledom na celu Ljubljanu

Kolika je vrednost investicije i u kom periodu računate da će vam se ona isplatiti?

- Investicija je vredna skoro 50 miliona evra i očekujemo da će biti vraćena u roku od sedam - osam godina.

Zašto ste za tu investiciju izabrali baš Ljubljanu?

- Moram da kažem da je Slovenija zemlja u kojoj turizam ima izuzetan rast, a u Ljubljani, prema statistikama, svake godine se broj turista povećava između 15 i 20 odsto. Ljubljani su potrebni internacionalni hoteli, a "Delta holding" je to prepoznao i veoma smo zadovoljni što će Ljubljana u srcu grada dobiti jedan svetski brend, hotel od pet zvezdica.

foto: Kurir arhiva
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.