MRAČNA ISTINA: Svakog dana u NS dve porodice ostanu bez struje
Foto: Profimedia

besparica

MRAČNA ISTINA: Svakog dana u NS dve porodice ostanu bez struje

Čak 813 Novosađana ostalo je bez struje u toku prošle godine zbog neplaćenih računa "Elektroprivredi Srbije"
Objavljeno: 15:18h

Prema podacima ovog preduzeća, u januaru ove godine isključeno je već 141 domaćinstvo, a to su građani koji nisu platili račune za novembar i decembar, s obzirom na to da se toleriše kašnjenje u plaćanju dva računa.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti potrošača, koje uređuju rokove i način postupanja kod opominjanja i obustave isporuke električne energije, kupcima se može obustaviti isporuka za dug koji je stariji od dva meseca. Tim kupcima se upućuju pisana upozorenja na iste adrese na kojima im se uručuju i redovni mesečni računi. Po isteku roka iz upozorenja, počinju obustave isporuke električne energije kod onih koji nisu izmirili dug", navode za 021 u "Elektroprivredi Srbije".

Međutim, iako statistika pokazuje da dnevno budu isključena najmanje dva domaćinstva, u preduzeću napominju da su Novosađani prilično redovne i uredne platiše, a kako je već poznato, najrevnosniji u plaćanju računa za struju su penzioneri.

"Zahvaljujemo svima koji izmirenjem svojih obaveza doprinose stabilnom funkcionisanju sistema 'Elektroprivrede Srbije', naročito u ovim hladnim danima kada je potrošnja značajno povećana", poručuju u EPS-u.

Bonus video:

Preko računa do nagrada

(Espreso.co.rs / 021)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.