Gas ubuduće skuplji za 14,02 procenta?!
Foto: Fonet

Novi namet

Gas ubuduće skuplji za 14,02 procenta?!

- U skladu sa najavom "Srbijagasa" o povećanju nabavne cene prirodnog gasa za 14,02 odsto, obaveštavamo vas da bi u tom slučaju cena gasa za javno snabdevanje domaćinstava iznosila 46,48 dinara sa uračunatim porezom na dodatu vrednost - piše na poslednjim mesečnim uplatnicama
Objavljeno:

Cena gasa trebalo bi da skoči za 14,02 odsto. Ovo je informacija koju je "Srbijagas" dao distributerima plavog energenta, a oni su je prosledili potrošačima. Naime, na računima, koji su u januaru stigli na adrese pojedinih domaćinstava, uz informaciju o potrošnji i obavezi plaćanja nalazi se i napomena o mogućoj korekciji cene, objavile su "Novosti".

- U skladu sa najavom "Srbijagasa" o povećanju nabavne cene prirodnog gasa za 14,02 odsto, obaveštavamo vas da bi u tom slučaju cena gasa za javno snabdevanje domaćinstava iznosila 46,48 dinara sa uračunatim porezom na dodatu vrednost - piše na poslednjim mesečnim uplatnicama, koje je distributer "Beogas" prosledio na adrese svojih potrošača.

U napomeni se još navodi da će se nove cene primenjivati odmah po dobijanju saglasnosti od Agencije za energetiku. Međutim, na pitanje "Novosti" da li je tačna ova informacija i hoće li skočiti cena gasa, iz Agencije odgovaraju da uopšte ne postoji zvaničan zahtev za promenu cene.

BONUS VIDEO:

ESPRESO.CO.RS u poseti migrantima

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.